Αττική: Συμμορίες ανήλικων παιδιών σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές

Αττική: Συμμορίες ανήλικων παιδιών σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους. Χτυπούν, κλέβουν, εκφοβίζουν μικρότερα παιδιά ή ακόμα και ενήλικες.
Ανήλικοι επιτίθενται μέρα μεσημέρι σε ανυποψίαστους περαστικούς. Δε διστάζουν να μπουν μπροστά ακόμα και σε εν κινήσει αυτοκίνητο για να σταματήσει ο οδηγός και να τον κλέψουν.

Σε γυμνάσιο της Ηλιούπολης, τρεις 14χρονοι κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και πρόκληση σωματικών βλαβών σε άλλο 13χρονο μαθητή που ήταν στο σχολείο με την παρέα του, εκτός ωραρίου.

Οι δύο ομάδες είχαν δώσει ραντεβού στο προαύλιο του σχολείου. Έπειτα από διαπληκτισμό η ομάδα του 14χρονου με τη χρήση σωματικής και λεκτικής βίας απέσπασε απο τον 13χρονο χρηματικό ποσό.

Δικογραφία για σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση σχηματίστηκε και σε βάρος του 13χρονου καθώς και των κηδεμόνων των παιδιών για παραμέληση εποπτείας.

«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»
Με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων να αυξάνονται κάθε μέρα, αρκετοί είναι οι έφηβοι που φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν.

«Φοβόμαστε να βγούμε πλέον, δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας τύχει. Πάμε κοντά στα σπίτια μας, σε κοντινές περιοχές για να μη συμβεί το οτιδήποτε».

Σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, έφηβες προσπαθούν να κυκλοφορούν μαζί τρεις και τέσσερις, όταν δεν υπάρχουν αγόρια στην παρέα.

«Πολλές φορές όταν βγαίνω με τις φίλες μου, έχουν συμβεί πολλά περιστατικά με βία και κλοπές και γενικά είναι πολύ επικίνδυνο να βγαίνουν ειδικά κοπέλες μόνες τους. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα πολλές μαζί και όσο μπορούμε με αγόρια για να μας προστατεύουν».

Τα παιδιά βγαίνουν βόλτα με οδηγίες.

«Μας λένε κυρίως να απέχουμε από τις μεγάλες συναθροίσεις, να μην απαντάμε στον δρόμο όταν μας λένε τι ώρα είναι, τι ομάδα είστε».

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τα αδικήματα στα οποία εμπλέκονται  νεαροί δράστες είναι κυρίως πρόκληση σωματικών βλαβών σε άλλα παιδιά, φθορά περιουσίας, κλοπή χρημάτων και κινητών τηλεφώνων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα