Απίστευτο: 46 κιλά κοκαϊνης ήταν κρυμμένο σε ψυγείο με μπανάνες

Απίστευτο: 46 κιλά κοκαϊνης ήταν κρυμμένο σε ψυγείο με μπανάνες

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που θα διοχετευόταν στην ελληνική αγορά κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά.

Ειδικότερα, στις 5 Σεπτεμβρίου κατά τη διενέργεια ελέγχου, στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά, από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Γ’ Τελωνείου Πειραιά εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.  

Κατόπιν αυτού, ακολούθησε έλεγχος από τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και κλιμακίου στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, οι οποίοι και εντοπίστηκαν πενήντα συσκευασίες κοκαΐνης μεικτού βάρους άνω των 45 κιλών, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 Οι λιμενικοί και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση το φορτίο, ευελπιστώντας να συλλάβουν και τους παραλήπτες του.

Στη συνέχεια, κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης με αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από το Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται στο ένα 1.938.000€.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα