Καστοριά: Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένης μετά τη σύλληψη του γιου της. Οι αντιφάσεις

Καστοριά: Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένης μετά τη σύλληψη του γιου της. Οι αντιφάσεις

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης ηλικιωμένης στην Καστοριά. Την εξαφάνιση της 82χρονης είχε δηλώσει ο γιος της την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Αμέσως, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες και εντόπισαν κοντά στο γήπεδο του Δενδροχωρίου, σε ένα ρέμα ένα κρανίο και οστά. 

Οι Αρχές εκτιμούν πως το κρανίο ανήκει πιθανότατα στην ηλικιωμένη που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη, καθώς ο ιατροδικαστής, από το μέγεθός του, θεωρεί πως είναι ανθρώπινο, πιθανότατα γυναίκας. Ωστόσο, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι τα οστά που βρέθηκαν κοντά στο κρανίο δεν φαίνονται να είναι ανθρώπινα.  Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί πάντως για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε άνθρωπο ή ζώο. Η εργαστηριακή εξέταση του κρανίου θα αποτελέσει και το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς θα δείξει αν ανήκει στην 82χρονη ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές έχουν πάρει δείγμα dna από τον 46χρονο γιο της γυναίκας για να το συγκρίνουν με dna από το κρανίο που βρέθηκε. Σημειώνεται ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως σκυλιά ή άγρια ζώα, έσκαψαν και ξέθαψαν το κρανίο και τα οστά.

Ο 46χρονος έχει συλληφθεί με την κατηγορία  της ψευδούς κατάθεσης και κρατείται στην ασφάλεια Καστοριάς, που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό, καθώς έχει πέσει σε αντιφάσεις. Συγκεκριμένα, αρχικά, όταν δήλωσε την εξαφάνιση της μητέρας του είπε ότι την είχε δει τελευταία φορά την Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια, υποστήριξε κάτι τελείως διαφορετικό. Δηλαδή, όταν οι Αρχές εντόπισαν το κρανίο και τον κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι την είχε δει τελευταία φορά πριν από 20 μέρες.  

Σημειώνεται πάντως ότι το γεγονός ότι βρέθηκε κρανίο, σημαίνει ότι ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιορίζεται σε μερικές μέρες πριν αλλά έχει επέλθει ενδεχομένως και αρκετούς μήνες πριν. Σε κάθε περίπτωση, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να αποκαλύψει τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή είτε ο θάνατος  της γυναίκας να προήλθε από εγκληματική ενέργεια, είτε να πέθανε από παθολογικά αίτια και στην συνέχεια κάποιος να την έθαψε.

Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι ο 46χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ούτε υπήρχαν καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή προβλήματα ψυχικών διαταραχών.   Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, ούτε για το κρανίο ούτε για το αν έκανε κακό στη μητέρα του.  Οι Αρχές συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή μήπως εντοπίσουν κι άλλα οστά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα