Βασίλισσα Ελισάβετ: Με στρατιωτική στολή ο Πρίγκιπας Χάρι και ο τιμωρημένος Πρίγκιπας Άντριου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με στρατιωτική στολή ο Πρίγκιπας Χάρι και ο τιμωρημένος Πρίγκιπας Άντριου

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μαραθώνιου λαϊκού προσκυνήματος στη Βασίλισσα Ελισάβετ και ο κόσμος παραμένει στις ατέλειωτες ουρές με απαράμιλλη υπομονή.
Με αργό βηματισμό και τα τέσσερα παιδιά της Βασίλισσας μπαίνουν στη μεγάλη αίθουσα του Γουστμίντστερ. Φορούν όλοι τη στρατιωτική τους στολή ακόμα και ο τιμωρημένος πρίγκιπας Άντριου.

Ο Άντριου μαζί μαζί με τον Κάρολο, την Άννα και τον Έντουαρντ στέκονται στις τέσσερις πλευρές του φέρετρου σαν φρουροί. Είναι οι μόνοι που μπορούν να πλησιάσουν τόσο κοντά.

Η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου. Μόνος του με σκυμμένο το κεφάλι δείχνει θλιμμένος.

Παρέμειναν εκεί για ένα τέταρτο, περιστοιχισμένοι από το πλήθος που περίμενε για να προσκυνήσει το φέρετρο της Ελισάβετ Β’, που είναι τοποθετημένο στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ανάμεσα στο πλήθος που περίμενε για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ ήταν και ο Βρετανός αστέρας του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ. Περίμενε 12 ώρες για να μπει στο χώρο και όταν έφτασε κοντά δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Παρ’ ότι η ουρά έκλεισε χθες για λίγες ώρες, άνοιξε ξανά για το κοινό, αυτή τη φορά με αναμονή 24 ωρών. Τίποτα δεν φαίνεται, όμως, να πτοεί τους Βρετανούς, ούτε καν η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας – ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι — αναμένεται να πάνε σήμερα να προσκυνήσουν το φέρετρό της.

Για πρώτη φορά επετράπη και στο Χάρι να φορέσει τη στρατιωτική του στολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα