Δίκη ψευτογιατρού: Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα - Ένοχος για 6 ανθρωποκτονίες

Δίκη ψευτογιατρού: Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα - Ένοχος για 6 ανθρωποκτονίες

Με την αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται η δική του 50χρονου ψευτογιατρού ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Στην πολύκροτη υπόθεση του ψευτογιατροί ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες κυρίως καρκινοπαθών, αναμεσά στα θύματα και δυο παιδιά... σήμερα αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

Μετά από 44 συνεδριάσεις και 10 μήνες διαδικασία η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη ή «dr. Kontos» όπως συστηνόταν, μπαίνει στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Πασχάλης σύμφωνα με την έως τώρα πρότασή του (καθώς συνεχίζεται η αγόρευσή του), ζητά από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για 6 ανθρωποκτονίες (κατηγορείται για 12), εκ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών.
 
«Ο κατηγορούμενος χησιμοποιούσε τους ασθενείς και  συγγενείς του ως όργανα…Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν…Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα» είπε ο εισαγγελέας, εξηγώντας: «Ο Θεοδόσης είχε τη  δυνατότητα να υποβληθεί σε δευτερη χειρουργική επέμβαση ενω είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείς. Η Δεσποινα θα μπορουσε να συνεχίσει θεραπεια της ή να κάνει άλλες».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επίσης να κηρυχθεί ένοχος για σωρεία περιπτώσεων απάτης από τις οποίες αποκόμισε 687.104 ευρώ. Για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους. 

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από την Real

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα