Καταγγελίες δασκάλων στη Μύκονο: Παίρνουμε μισθό 750 ευρώ και ζητούν ενοίκιο 450 ευρώ για σπίτι 15 τμ

Καταγγελίες δασκάλων στη Μύκονο: Παίρνουμε μισθό 750 ευρώ και ζητούν ενοίκιο 450 ευρώ για σπίτι 15 τμ

Η Μύκονος είναι ένα από να νησιά που πολλοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης με την κατάσταση όπως δηλώνουν να είναι «ακόμη χειρότερη, εξευτελιστική και ντροπιαστική».

Πάνω από 80 εκπαιδευτικούς έχουν πάει στο νησί από τέλη Αυγούστου και η πλειοψηφία δεν έχει βρει στέγη για να μείνει.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στον ΣΚΑΪ: «αυτή τη στιγμή διατίθενται πολύ λίγα σπίτια τα οποία είναι πάρα πολύ ακριβά. Ενδεικτικά για ένα δωμάτιο 15 – 20 τ.μ. οι τιμές ξεκινούν από 430 – 450 ευρώ και για ένα δίχωρο δωμάτιο από 550 – 600 ευρώ. Ο μισθός του νεοδιόριστου ξεκινά από τα 750 ευρώ. Και σε ένα νησί που το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό».

«Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το κεντρικό κράτος για το θέμα της στέγασης και της σίτισης των εκπαιδευτικών. Διατίθενται κάποια δωμάτια από τον Δήμο και μένουν 3 και 4 συνάδελφοι στο ίδιο δωμάτιο σε δύσκολες συνθήκες. Πολλοί συνάδελφοι φιλοξενούνται από εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της στέγασης τον πρώτο καιρό. Και άλλοι γιατί έρχονται μητέρες, πατέρες, γονείς με παιδιά, αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά 80 – 90 – 100 ευρώ τη βραδιά για να μείνουν σε ξενοδοχεία και δωμάτια για να βρουν σπίτι» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα