Δολοφονία στην Κυψέλη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δράστη

Δολοφονία στην Κυψέλη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δράστη

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορείται ο 37χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε και σκότωσε 36χρονη ομοεθνή του, το μεσημέρι της Κυριακής στην Κυψέλη.

 Επιπλέον, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοφορίας - οπλοχρησίας.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην οδό Τενέδου. Περαστικοί εντόπισαν αιμόφυρτη τη γυναίκα στον δρόμο, η οποία έφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές.

 Παράλληλα, ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι είχε οικονομικές διαφορές με την 36χρονη ομοεθνή του, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
 «Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανθρωποκτονία 36χρονης αλλοδαπής, που διαπράχθηκε, μεσημβρινές ώρες της 28-8-2022, σε οδό στην περιοχή της Κυψέλης. Δράστης είναι 37χρονος ομοεθνής της.

Η 36χρονη, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο και εντόπισαν εντός κάδου απορριμμάτων, μαχαίρι που έφερε ίχνη αίματος και το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος.

 Μετά από συντονισμένες και στοχευμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τον 37χρονο να κινείται στην περιοχή της Κυψέλης και σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του θήκη μαχαιριού που αντιστοιχεί στο κατασχεθέν μαχαίρι.

 Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, με φερόμενο κίνητρο οικονομική διαφορά που είχε με το θύμα.

 Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Δεν μετανιώνει
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο 40χρονος, τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε ερωτική σχέση με την 36χρονη η οποία δανειζόταν από αυτόν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να βοηθά και τον σύζυγό της που ήταν άνεργος.

Όταν του ζήτησε να χωρίσουν, εκείνος πήγε έξω από το σπίτι, της ζήτησε για μία ακόμη φορά τα χρήματα. Εκείνη δεν τα είχε και την μαχαίρωσε.

«Ναι, εγώ τη σκότωσα. Μου χρωστούσε 20.000 ευρώ. Με κορόιδευε και δεν σκόπευε να μου τα δώσει πίσω. Δε μετανιώνω για αυτό που έκανα», δήλωσε ο 40χρονος κατηγορούμενος.

Μόλις το ασθενοφόρο παρέλαβε την 36χρονη για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες. Λίγα λεπτά μετά, βρήκαν σε κάδο το μαχαίρι με το οποίο ο 40χρονος ομολόγησε ότι την μαχαίρωσε.

Ο σύζυγος της 36χρονης φέρεται να γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε ραντεβού με τον 40χρονο και όταν οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν για το τι είχε συμβεί, εκείνος τους έδωσε τα στοιχεία του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Λεπτά μετά, ο 40χρονος εντοπίστηκε στην οδό Θήρας, λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης και συνελήφθη.

Η αγριότητα με την οποία επιτέθηκε ο 40χρονος στην ερωμένη του ήταν τέτοια, που η γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος και παρ’ ότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, λίγες ώρες μετά κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα