Τύρναβος: Kατέρρευσε σκεπή κτιρίου – Δεν υπήρξαν θύματα

Τύρναβος: Kατέρρευσε σκεπή κτιρίου – Δεν υπήρξαν θύματα

Στο κέντρο του Τυρνάβου κατέρρευσε σκεπή κτιρίου. Ο εκκωφαντικός θόρυβος και το νέφος σκόνης τρόμαξε ιδιαίτερα το απόγευμα της Παρασκευής 27 Aυγούστου τους περαστικούς και περίοικους, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για το κτίριο επί της οδού Κ. Λουλέ, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, για το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμο, εκκρεμεί απάντηση του αρμόδιου υπουργείου για τον αν είναι διατηρητέο. Εδώ και 6-7 χρόνια στηρίζεται με σκαλωσιές, με τον ιδιοκτήτη να περιμένει επιχορήγηση από το κράτος για να κάνει τις επισκευές.

Μετά τον μεγάλο σεισμό του Μάρτη του 2021 οι μηχανικοί το χαρακτήρισαν “κίτρινο”, ενώ η Πολεοδομία Τυρνάβου χαρακτήρισε τον επάνω όροφο ετοιμόρροπο και κατεδαφιστέο, με τον Δήμο να αναμένει απάντηση για το αν θεωρείται διατηρητέο το κτίσμα.

Μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις, στο κτίριο προκλήθηκαν επιπλέον ζημιές με αποτέλεσμα χθες να καταρρεύσει η στέγη και από θαύμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή ακόμη και θύματα.

Ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την αστυνομία, απέκλεισε, τοποθετώντας φορτηγά, τους γύρω δρόμους για λόγους ασφαλείας.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα