Καθηλώνει η μαρτυρία του κοριτσιού που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο

Καθηλώνει η μαρτυρία του κοριτσιού που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μαθήτριας που έπεσε θύμα bullying σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας. Η νεαρή έσπασε τη σιωπή της και τα όσα αποκαλύπτει συγκλονίζουν.

Ένα κορίτσι, σήμερα 18 ετών, περιγράφει το άγριο και καθημερινό bullying που δεχόταν από συμμαθητή της στο σχολείο της στη Θεσσαλονίκη από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών.

Το 2018 η Λία ήταν μόλις 14 ετών. Μαθήτρια γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη. Κανονικά έπρεπε να διαβάζει και να κάνει παρέα με τα άλλα παιδιά. Ένα συμμαθητής της, όμως, της έκανε εφιάλτη την καθημερινότητα στο σχολείο.

«Άρχισε λίγο το πείραγμα, λίγες εκφράσεις για τα κιλά μου. Μετά έγινε ακόμα πιο έντονο και σε καθημερινή βάση», δήλωσε η 18χρονη.

Το «πείραγμα» έγινε λεκτική επίθεση με απερίγραπτες εκφράσεις… «Πελεκάνε, χοντρή, λεσβία, πόρνη», ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς του δεχόταν η Λία.

Η 14χρονη τότε κοπέλα απομονώθηκε στον εαυτό της. Ντρεπόταν να μιλήσει για όσα βιώνει. Δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς της. Ώσπου μια ημέρα δεν άντεξε άλλο.

«Είχα απομονωθεί και από φίλους και από οικογένεια. Καθόμουν στο δωμάτιο και απλά έκλαιγα. Το μοιραίο έγινε όταν, μίλησα δηλαδή, όταν ήρθα σπίτι με σκισμένη την τσάντα και εκεί αναγκάστηκα να τα πω όλα».

Αμέσως οι γονείς της επισκέφθηκαν στην διευθύντρια του σχολείου.

«Και εκείνη είπε ότι όλα είναι στο μυαλό μου και τίποτα δεν συμβαίνει και αν αντιληφθεί κάτι θα τα έχει όλα στην προσοχή της», είπε η 18χρονη.

Το bullying συνεχίστηκε, όπως καταγγέλλουν οι γονείς της, όλη την σχολική χρονιά. Για αυτό το λόγο προσέφυγαν στην δικαιοσύνη. Πρωτόδικα ο μαθητής, οι γονείς του, και η διευθύντρια απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών.

«Το να το κρατάς μέσα σου δεν είναι καλό. Σου προκαλεί άγχος, φόβο, το σημαντικό είναι τα παιδιά να μην φοβούνται να μιλήσουν γιατί έχουν υπάρξει πολλοί θάνατοι από αυτό το πρόβλημα, πολλές αυτοκτονίες».

Αυτό είναι το μήνυμα της ενήλικης πλέον κοπέλας, που προσπαθεί να αφήσει πίσω της τον εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο και να ξεκινήσει την ζωή της από την αρχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα