Κρήτη: Κίνδυνος τα νοσοκομεία να μείνουν χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ - Πληθώρα τροχαίων

Κρήτη: Κίνδυνος τα νοσοκομεία να μείνουν χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ - Πληθώρα τροχαίων

Γεμάτα είναι τα νοσοκομεία στην Κρήτη από θύματα τροχαίων ατυχημάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το νησί να μην έχει διαθέσιμες ΜΕΘ για άλλα περιστατικά.

Ο αναπληρωτής διοικητής στο ΠΑΓΝΗ, Στέλιος Κτενιαδάκης και ο πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α, Γιάννης Λιονάκης, μίλησαν στην ΕΡΤ για την θλιβερή κατάσταση στο νησί. «Φέτος η κατάσταση είναι δραματική. Μέχρι στιγμής 15 νεκροί καταγράφονται επισήμως ως θύματα τροχαίων ατυχημάτων, ενώ υπάρχουν και πολλοί άλλοι, που έχουν καταλήξει, τα οποία περιστατικά δεν καταγράφονται, γιατί οι ασθενείς πεθαίνουν μέσα στα νοσοκομεία» δήλωσε ο κ. Κτενιαδάκης.

«Αυτή την στιγμή η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει αύξηση 50% των εισαγωγών σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα τη Δευτέρα 8 Αυγούστου είχαμε 6 περιστατικά από τροχαία και μόλις 4 περιστατικά από Covid στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και ο τεράστιος υγειονομικός κίνδυνος για την Κρήτη είναι τα τροχαία» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ. Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο κ. Κτενιαδάκης, οι οδηγοί που εμπλέκονται στα τροχαία, δεν είναι στην πλειονότητά τους τουρίστες, αλλά Κρητικοί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων, Γιάννης Λιονάκης, δήλωσε ότι «το θέμα των τροχαίων και η πρόληψη είναι κάτι που δεν έχουμε δει διαχρονικά με τη σοβαρότητα που πρέπει». Μιλώντας για την Κρήτη τόνισε, ότι η μέση ημερήσια κίνηση το καλοκαιρι συγκρίνεται μόνο με τις παρυφές της Αθήνας ή στην έξοδο της θεσσαλονίκης προς Μάλγαρα.

Όπως είπε ο κ. Λιονάκης «πέρα από τους Έλληνες που επισκέπτονται το νησί, έχουμε επιπλέον γύρω στις 135.000 ενοικιαζόμενα οχήματα με ένα ετερογενές πλήθος οδηγικά». «Μετά την τρίτη ημέρα αρχίζουν και συμπεριφέρονται όπως εμείς, αν και έρχονται με άλλη κουλτούρα» επισήμανε ο κ. Λιονάκης.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα