Μύκονος: Συνελήφθη ο 32χρονος που κατηγορείται για επίθεση σε ξενοδόχο

Μύκονος: Συνελήφθη ο 32χρονος που κατηγορείται για επίθεση σε ξενοδόχο

Εντοπίστηκε και συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες, σήμερα στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλεας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου, ο 32χρονος φυσικός αυτουργός της απρόκλητης επίθεσης και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ξενοδόχου του νησιού, πριν από δύο μήνες, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση ένταλμα του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σύρου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα από το Τμήμα Εκβιαστών μερικές μέρες μετά την επίθεση και είχε συλληφθεί ένας 31χρονος αλλοδαπός την 26η Ιουνίου, ο οποίος είχε βοηθήσει τον δράστη να διαφύγει, παραλαμβάνοντας τον με το αυτοκίνητο του, σε μικρή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης.

 Ο 32χρονος, με καταγωγή από την Κρήτη και κάτοικος Νοτίων πρααστίων της Αθήνας, δραστηριοποιείται σε ομάδα εκβιαστών κσι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Ως προς το χρονικό της επίθεσης, υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε προκύψει από την προανάκριση, ο 32χρονος είχε μεταβεί από την Αθήνα στη Μύκονο όπου ακολούθησε με κλεμμμένο αυτοκίνητο τον ξενοδόχο, όταν τον είδε να φεύγει από την επιχείρηση του με το δικό του όχημα.

Λίγο αργότερα στον δρόμο, ο δράστης προκάλεσε σκοπίμως τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, προσκρούοντας στο όχημα του επιχειρηματία και όταν αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε απρόκλητα και τον ξυλοκόπησε άγρια, ενώ προσπάθησε να τον χτυπήσει με βαρύ αντικείμενο, για να του προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες.

Μετά την επίθεση ο 32χρονος διέφυγε, αφού εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα, χρησιμποποιώντας άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος αλλοδαπός, ενώ ο ξενοδόχος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Ύστερα από μερικές μέρες και στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε ο ένας από τους συνεργούς (31χρονος αλλοδαπός), ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο και συνελήφθη για απείθεια.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο ο 31χρονος μετέφερε τον 32χρονο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και ο φυσικός αυτουργός και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, με βάση το οποίο συνελήφθη σήμερα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την νέα άφιξη του στο νησί, του έστησαν ενέδρα και τον συνέλαβαν, ενώ εξετάζται αν μετέβη στη Μύκονο στο πλαίσιο κάποιας άλλης "αποστολής".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα