Μεσσήνη: Για οικονομικές διαφορές έριξε οξύ στην πρώην σύζυγό του - Θόλωσα και το έκανα

Μεσσήνη: Για οικονομικές διαφορές έριξε οξύ στην πρώην σύζυγό του - Θόλωσα και το έκανα

Στη Μεσσήνη θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της έπεσε 49χρονη και δίνεται μάχη για να μη χάσει η γυναίκα την όραση της.

Ο 50χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα το απόγευμα της Πέμπτης.
 
Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι λόγοι που τον έκαναν να επιτεθεί με καυστικό υγρό στην πρώην σύζυγό του ήταν καθαρά οικονομικοί. «Θόλωσα και το έκανα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος το τελευταίο διάστημα έκανε προσπάθειες επανασύνδεσης με την πρώην σύζυγό του χωρίς όμως ανταπόκριση. 

Ο 50χρονος είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά με την 49χρονη ενώ η γυναίκα είχε άλλα δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο. Οι δυο τους χώρισαν το 2015 αλλά είχαν προστριβές, κυρίως γιατί ο 50χρονος δεν έδινε την προβλεπόμενη διατροφή.

Η 49χρονη πριν από λίγους μήνες του ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι γιατί είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε πού να μείνει με τα παιδιά της. Έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα δράστης και θύμα ζούσαν μαζί, κάτω από την ίδια στέγη. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις τους ήταν τυπικές. 

 Την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για άλλοθι

Ο 50χρονος πήγε στο νοσοκομείο να δει το θύμα πιθανότατα για να έχει άλλοθι. Εκεί τον εντόπισε η αστυνομία και τον προσήγαγε. Αρχικά αρνήθηκε την πράξη του, ομολόγησε όμως κάτω από το βάρος των στοιχείων και στη συνέχεια συνελήφθη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Ο 50χρονος ομολόγησε την πράξη του, ισχυριζόμενος στους αστυνομικούς ότι υπήρχαν προσωπικές διαφορές με το θύμα. Με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, σήμερα το απόγευμα. Όπως προκύπτει από την δικογραφία, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Κινδυνεύει να χάσει την όραση στο δεξί της μάτι η 49χρονη

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται η 49χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα χημικής επίθεσης από τον πρώην σύζυγό της.

Μιλώντας στην EΡΤ για την εξέλιξη της υγείας της άτυχης γυναίκας η κ. Αλειφέρη αποκάλυψε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο. «Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» τόνισε. 

Το χρονικό της επίθεσης

Η γυναίκα περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα έφτασε στην επιχείρηση καθαρισμού ιματισμού που εργάζεται και την ώρα που πήγαινε να ανοίξει, ο άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αρχικά προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει κάποιο πανί στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια και αφού δεν κατάφερε να την ακινητοποιήσει, της πέταξε το υγρό που μετέφερε πιθανότατα σε κάποια φιάλη και τράπηκε σε φυγή.

 Η 49χρονη, μητέρα έξι παιδιών (τέσσερα εκ των οποίων έχουν πατέρα τον δράστη), μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι στην οφθαλμολογική κλινική.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα