Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια στο Ναυάγιο μετά τις αντιδράσεις

Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια στο Ναυάγιο μετά τις αντιδράσεις

Εικόνες ντροπής στην πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου προκάλεσε κόντρα και «μπαλάκι» ευθυνών.

Με πρωτοβουλία ιδιωτών φαίνεται πως απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από τη διάσημη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που δείχνει σωρό σκουπιδιών σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας. Τη φωτογραφία ανήρτησε στα social media ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.
Όπως ενημερώνει το imerazante.gr, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» μάζεψε τα σκουπίδια, καθαρίζοντας την παραλία.

«Δεν είναι δική μας ευθύνη» λέει ο δήμος Ζακύνθου

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης δήλωσε μέσω της ιστοσελίδας GRTimes.gr πως δεν είναι ευθύνη του δήμου. «Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία,  ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», σημείωσε. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης, ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής για την κατάσταση που επικρατεί.

Η απάντηση της Επιτροπής

Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Επιτροπή Διαχείρισης και μάλιστα προσωπικά στον Δήμαρχο Ζακύνθου, με επιστολή που υπογράφει η πρόεδρός της, Αλεξάνδρα Παπαλιάκου, όπου αναφέρεται:

«Αξιότιμε κε Δήμαρχε, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μέσω του διαδικτύου μια φωτογραφία που απεικονίζει σωρό από απορρίμματα σε μια από τις πιο γνωστές παγκοσμίως παραλίες της χώρας μας, αυτή του Ναυαγίου Ζακύνθου. Όπως γνωρίζετε στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου, βάση του άρθρου 68, ν. 4875/2021 (Α΄250) όπως ισχύει, δεν εμπίπτει η αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία που ήταν και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής».

Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις

Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τους ασυνείδητους επισκέπτες. 

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», έγραψε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα