Λέκκας για φωτιά στην Πεντέλη: Μπορεί να είναι εμπρησμός - Βέβαιο ότι θα έχουμε πλημμύρες

Λέκκας για φωτιά στην Πεντέλη: Μπορεί να είναι εμπρησμός - Βέβαιο ότι θα έχουμε πλημμύρες

Ο καθηγητής Γεωλογίας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τα αίτια και τον αντίκτυπο που θα έχουν οι πυρκαγιές στην Πεντέλη.

Επίσης άφησε ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο οι φωτιές στην Πεντέλη να προκλήθηκαν από εμπρησμό.

Ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών είπε ότι, στις 4:00 τα ξημερώματα ο ίδιος μέτρησε 35 εστίες σε διαφορετικά σημεία της Πεντέλης.

Απαντώντας στο ερώτημα κάθε καλοκαίρι καίγονται τόσο μεγάλες εκτάσεις, απάντησε ότι, «δεν μπορούμε να άρουμε τις βασικές αδυναμίες που έχουμε, δεν υπάρχει χωροταξικός μηχανισμός, σαφείς μελέτες για τους κινδύνους και την ίδια ώρα γίνεται από το Κράτος νομιμοποίηση αυθαίρετων που είναι ευάλωτα. Φυσικά υπάρχει και ατομική ευθύνη, σε καθέναν από εμάς να αναγνωρίσει τον κίνδυνο», είπε περιγράφοντας ότι, έβλεπε σε φωτιές τα κλαδιά των δέντρων να μπαίνουν μέσα στα μπαλκόνια.

Παράλληλα, τόνισε ότι, το πολύπλοκο θέμα της κοπής των δέντρων πρέπει να απλοποιηθεί.

«Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές που κάηκαν, στα ρέματα όπου αρχίζει ο αστικός ιστός, εκεί θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, εκεί θα πρέπει να γίνουν έργα όχι με τα υλικά που κάηκαν, αλλά με πετρώματα που βρίσκονται στην περιοχή, για να είναι στέρεα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα