Αποφυλάκιση Λιγνάδη: O πολιτικός απόηχος και οι αντιδράσεις

Αποφυλάκιση Λιγνάδη: O πολιτικός απόηχος και οι αντιδράσεις

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις ηθοποιών και θεατών σε καλλιτεχνικές παραστάσεις. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και βρίσκεται στην κορυφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να σχολιάσουν με το δικό τους τρόπο τα τεκταινόμενα.

Από το υπουργείο Πολιτισμού αποδίδονται ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ πως «επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια». Η Λίνα Μενδώνη που δέχεται σφοδρή κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε πως «για το θέμα Λιγνάδη έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη και καλό είναι εφόσον πιστεύουμε όλοι, και εγώ πιστεύω προσωπικά στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να μένουμε σε αυτό που έχουν αποφανθεί οι δικαστές».

Πάντως χθες αίσθηση προκάλεσε αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως η ελληνική κοινωνία δεν θέλει κάποιος που έχει καταδικαστεί για βιασμό να είναι εκτός φυλακής. Η τοποθέτηση αυτή εκτιμάται πως κοιτά και σε ένα ακροατήριο που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και ζητά μια αυστηρή εφαρμογή των νόμων. Άλλωστε κατά την προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία είχε παίξει ψηλά το «χαρτί» της ασφαλείας.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν τοποθετήσεις που επιχειρούσαν να συνδέσουν την αποφυλάκιση με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα από το ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπογράμμισε πως στα συγκεκριμένα άρθρα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή από το 2010 και μετά.

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζεται από τους περισσότερους πως το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έρχεται να προστεθεί σε μια δύσκολη επικαιρότητα για την κυβέρνηση (ακρίβεια, ενεργειακό κ.α.). Και οι γαλάζιοι βουλευτές δεν θα ήθελαν πηγαίνοντας τον Αύγουστο στις εκλογικές τους περιφέρειες αντί να συζητάνε για το κυβερνητικό έργο να συζητάνε για τον Λιγνάδη.

Αυτό που θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι να πετάξουν το «μπαλάκι» στο ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα πως ποντάρει στην «τοξικότητα».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα