Χαλκιδική: Πώς μια μπάλα στη μέση της θάλασσας έσωσε τη ζωή του Ιβάν – Σενάριο από χολιγουντιανή ταινία

Χαλκιδική: Πώς μια μπάλα στη μέση της θάλασσας έσωσε τη ζωή του Ιβάν – Σενάριο από χολιγουντιανή ταινία

Ζωντανός βγήκε ο 30χρονος στην Χαλκιδική, ο ένας από τους 2 που έψαχναν οι διασώστες στο Ποσείδι

Ο Ιβάν βρέθηκε στη θάλασσα της Χαλκιδικής, 14 μίλια ναυτικά μίλια μακριά από το σημείο που χάθηκε, νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Αυτό σημαίνει πως τα θαλάσσια ρεύματα τον έστελναν προς Πήλιο!

Μια μπάλα που βρήκε εντελώς τυχαία μπροστά του ενώ έπλεε στη μανιασμένη θάλασσα ανοιχτά του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική, έσωσε τη ζωή του 30χρονου Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία που βούτηξε με την παρέα του στην παραλία Μύτη, ωστόσο τα εξαιρετικά ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή τούς τράβηξαν μέσα.


Ως αποτέλεσμα ο 30χρονος βρέθηκε να περιπλανιέται στο πέλαγος, με κατεύθυνση νοτιοδυτική προς τις παραλίες της Λάρισας και του Πηλίου, ενώ ο 28χρονος φίλος του αγνοείται ακόμα. Πιο τυχερό έμελλε να είναι το τρίτο μέλος της παρέας, ο 25χρονος που διεσώθη λίγα λεπτά αφότου παρασύρθηκε από το κύμα.

Όπως αποκαλύπτει το voria.gr, πάνω σε αυτήν τη δερμάτινη μπάλα στηρίχθηκε για περίπου 18 ώρες ο Ιβάν ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Όπως είχε κάνει και ο Τομ Χανκς στη διάσημη ταινία Cast Away («Ο Ναυαγός») του 2000. Τότε μία μπάλα, στην οποία ο πρωταγωνιστής είχε δώσει το όνομα Wilson, είχε σταθεί το αποκούμπι του ήρωμα Τσακ Νόλαντ προκειμένου να μη χάσει τα λογικά του και το μυαλό του. Βαπτίζοντας τη συγκεκριμένη μπάλα, αυτή κατέστη ο άψυχος φίλος του για τα χρόνια που έμεινε ναυαγός σε ένα ακατοίκητο νησί στον Νότιο Ειρηνικό.


Κι αν ο Wilson έγινε το ψυχολογικό καταφύγιο του Τομ Χανκς για χάρη του σεναρίου του Cast Away, τότε η μπάλα κάπου στα ανοιχτά νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας έγινε σίγουρα το στήριγμα ζωής για τον 30χρονο Ιβάν, αφού τον κράτησε στην επιφάνεια του νερού για πάρα πολλές ώρες δίνοντάς του πολύτιμες ανάσες ξεκούρασης για να μη λυγίσει από την εξουθενωτική, πολύωρη κολύμβηση.

Για την παρέα των τριών νεαρών ανδρών από τη γειτονική χώρα όλα ξεκίνησαν όταν επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή και τον εορτασμό των γενεθλίων του ενός. Επέλεξαν χθες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μεταβούν στην αμμόγλωσα της Ποτίδαιας, τη διάσημη -αλλά και επικίνδυνη- Μύτη.

Όταν ο 28χρονος και ο 25χρονος βούτηξαν στο νερό, ο Ιβάν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά. Βλέποντας ότι οι φίλοι του κινδυνεύουν, ο 30χρονος πήρε την απόφαση να μπει στο νερό για να τους βοηθήσει. Όμως τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα -που αποτρέπουν μέχρι και τους ντόπιους να κολυμπήσουν εκεί- τον παρέσυραν και αυτόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια δυσχερή θέση με τους υπολοίπους.

Έτσι βρέθηκε επί 18 ώρες να περιπλανιέται ανήμπορος στο νερό, να παλεύει με τα κύματα, να παλεύει για τη ζωή του. Και ο δικός του Wilson, η μπάλα που τυχαία -σαν από θαύμα- εμφανίστηκε μπροστά του, του κράτησε συντροφιά και του έδωσε την ευκαιρία να μείνει ζωντανός έως σήμερα το μεσημέρι, όταν τον εντόπισαν οι Αρχές, διαπιστώνοντας πανευτυχής ότι άφησε πίσω του αυτήν την απίστευτη περιπέτεια. Πατώντας τα πόδια του ξανά στη στεριά. Μια περιπέτεια που σίγουρα θα διηγείται σε όλη του τη ζωή.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα