Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Σκύρος

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Σκύρος

Στη Σκιάθο η κακοκαιρία βρήκε τους τουρίστες στις παραλίες. Φορώντας αδιάβροχα προσπάθησαν να προφυλαχθούν από τη δυνατή βροχή στο τουριστικό κέντρο. Πολλοί μαζεύτηκαν κάτω από ομπρέλες και υπόστεγα, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έκαναν ότι μπορούσαν για να απομακρύνουν τα νερά από τις εισόδους.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Σκύρο. Ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Έχει καταστραφεί γέφυρα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του νησιού, πλημμύρισαν παραλιακές κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμοι. Νωρίτερα, υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από την παραλία του Πεύκου.

“Ήταν στην παραλία του Πεύκου, βρήκαν καταφύγιο σε μια ταβέρνα και 4 ώρες αργότερα μπορέσαμε και τους απεγκλωβίσαμε. Με μηχανήματα έργου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, κάνουμε ό,τι μπορούμε” τόνισε ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων το Σάββατο, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και βοήθησαν στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως στην Σκύρο λόγω των πλημμυρών διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία και αποκαταστάθηκε.

Παραμένει σε ισχύ η διακοπή κυκλοφορίας σε δημοτική οδό στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας, λόγω υλικών ζημιών σε τμήμα γέφυρας που οδηγεί στην παραλία.  
  
Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα
Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Τη Δευτέρα, γενικά αίθριος θα είναι καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματα βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά 28 με 30 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές 30 με 32 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα