Σκιάθος: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα νοσηλεύεται η τουρίστρια

Σκιάθος: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα νοσηλεύεται η τουρίστρια

Η 61χρονη δεν υπολόγισε την τεράστια ωστική δύναμη των τουρμπίνων του αεροσκάφους που την έριξαν στο έδαφος και είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo νέο ατύχημα προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου, ενώ προανάκριση σε αρχικό στάδιο να διενεργεί το Α.Τ. Σκιάθου.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι η στιγμή που η 61ετών τουρίστρια παρασέρνεται από την ώθηση των τουρμπίνων του αεροπλάνου και πέφτει με δύναμη στο έδαφος.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το live news του Mega, φαίνεται καθαρά η γυναίκα να στέκεται όρθια και να ανοίγει τα χέρια της την ώρα που το αεροπλάνο απογειώνεται και να σωριάζεται στο έδαφος.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά και δεύτερη τουρίστρια διακρίνεται στο βίντεο να εξφενδονίζεται και να παρασέρνεται στην άσφαλτο.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο LIVE NEWS τη στιγμή του ατυχήματος στο αεροδρόμιο της Σκιάθο:

«Προχωρούσε για να έρθει προς το μέρος εκεί, με τις κόρες και τις φίλες της και ξαφνικά μόλις ξεκίνησε να δίνει γκάζια το αεροπλάνο, άρχισε και να άνοιγε τα χέρια της σαν φτερά και εκεί την πήρε σβάρνα και την έριξε κάτω.Ήταν πολύ λάθος εκεί όπως καθόταν, γιατί εκτός του ότι ήταν το κεντρικό σημείο που φεύγουν όλα τα καυσαέρια, άνοιξε και τα χέρια της σαν τον αετό και την πήρε και την σήκωσε μετά από εκεί», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Αν και δεκάδες άτομα βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο για το αγαπημένο τους χόμπι, το plain spotting, με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερες προορισμούς για την παρατήρηση των αεροπλάνων, η 61 ετών γυναίκα ήταν η μόνη που υπέστη βαρύ τραυματισμό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Σκιάθου και στη συνέχεια διεκομίσθη στο γενικό νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, κάταγμα στη λεκάνη, κάκωση στο δεξί ώμο και τραυματισμό στον αριστερό αντιβραχίονα και αιμάτωμα στο κεφάλι.

Ενώ συνεχίζει ο αυτόπτης μάρτυρας: «Η κόρη της ήταν πανικοβλημένη, πήγα εγώ την βοήθησα τη γυναίκα, και μετά την σηκώσαμε με την κόρη της και την πήραμε λίγο πιο μέσα για να μην χτυπήσει με την επόμενη πτήση. Προσπάθησε να σηκωθεί, δεν μπορούσε. Μετά προσπαθήσαμε μαζί την βοηθήσαμε, δεν μπορούσε να περπατήσει και την πήρα αγκαλιά και την πήγα στο πεζουλάκι να καθίσει λίγο».

Σκιάθος, πόλος έλξης για τους λάτρεις του Plain Spotting
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με βίντεο από την απογείωση και προσγείωση αεροπλάνων, καθώς το plain spotting, έχει φανατικούς υποστηρικτές, που επισκέπτονται το νησί, μόνο και μόνο για μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στο αεροδρόμιο, με το αεροπλάνο να περνάει ξυστά από τα κεφάλια τους.

Έχοντας φωτογραφίσει δεκάδες αεροπλάνα σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, ο Γιώργος Παντάλος, μέλος του συλλόγου plainspotting «απογείωση», εξηγεί στο LIVE NEWS τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται προς αποφυγή ατυχημάτων.

«Σαφώς και υπάρχουν. Τουλάχιστον στο σύλλογό μας αυτό πάντα που προτάσσουμε στα μέλη μας είναι να κρατάνε τις προφυλάξεις, αυτό που λένε οι κανόνες. Όταν υπάρχει κόκκινο φανάρι, δεν πηγαίνουμε από πίσω, και προσέχουμε όταν υπάρχει απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών. Στο συγκεκριμένο δρόμο (στη Σκιάθο) και στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν ταμπέλες και φανάρι που όταν υπάρχει προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών, διότι καλό θα είναι να μην πηγαίνεις από πίσω, αλλά αυτό έγκειται στο θέμα του καθενός», τόνισε ο κ. Παντάλος.

Εκτός από τις εντυπωσιακές εικόνες με τις προσγειώσεις και απογειώσεις των σιδερένιων πουλιών δίπλα στη θάλασσα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής υπάρχουν και αρκετά βίντεο με τα ατυχήματα που προκαλούνται σε πλέιν σπότερ.

«Πολλά ατυχήματα δεν έχουν γίνει, δηλαδή το αντίστοιχο της Σκιάθου που είναι στην Καραϊβική το αεροδρόμιο του Σεν Μαρτέν, που είναι το αντίστοιχο και πολύ γνωστό παγκοσμίως για ακριβώς τον ίδιο λόγο, έχουν γίνει σαφώς περισσότερα, εκατοντάδες τέτοια παρόμοια ατυχήματα, όμως επειδή είναι ατραξιόν του νησιού αυτού ισχύει κανονικά ότι κάποιος μπορεί να πάει εκεί πέρα και να κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

Η Σκιάθος αποτελεί πόλο έλξης για αυτούς που αγαπούν να παρατηρούν τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων, εξαιτίας της θέσης του αεροδρόμιου για αυτό και ο δήμος έχει τοποθετήσει σχετική σήμανση και φανάρι προς αποφυγή ατυχημάτων», σημείωσε ο Γιώργος Παντάλος.

Την προανάκριση της υπόθεσης ο Εισαγγελέας τελικά την παρέπεμψε στο Λιμενικό Σώμα, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο, το ατύχημα έγινε κοντά στην θάλασσα.

Η τουρίστρια βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, κ. Αντωνίτσας, μιλώντας στο LIVE NEWS δήλωσε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ο σύζυγος της κυρίας δεν αντέδρασε καθόλου στην θέαση του συμβάντος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα