Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ Παίδων 6χρονο κοριτσάκι που παραλίγο να πνιγεί

Ζαχάρω: Στη ΜΕΘ Παίδων 6χρονο κοριτσάκι που παραλίγο να πνιγεί

Διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται 6χρονο κοριτσακι που είχε έρθει διακοπές με τους Έλληνες γονείς της από την Ελβετία και έκαναν διακοπές στη Ζαχάρω. Το κορίτσι ήπιε νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Όλα συνέβησαν όταν η 6χρονη, που έπαιζε στην παραλία, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του.

Η μητέρα του κοριτσιού έσπευσε να βγάλει την 6χρονη από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε να το επαναφέρει.

Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό και στον ναυαγοσώστη που υπήρχε στην γύρω περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι. Άμεσα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την μικρούλα και την μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων, όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Το κορίτσι υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς να καταφέρουν να το επαναφέρουν στη ζωή και στη συνέχεια να το διασωληνώσουν. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και να την κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση της 6χρονης είναι σταθερή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα