Σισμανόγλειο: Βομβαρδισμένο τοπίο μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ. Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση

Σισμανόγλειο: Βομβαρδισμένο τοπίο μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ. Πλεύρης: Τρομοκρατική η επίθεση

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο από έκρηξη σε ΑΤΜ. Άγνωστοι δράστες, ντυμένοι γιατροί με την απειλή όπλου, μετέβησαν στον χώρο όπου υπάρχει το ΑΤΜ και με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο προκάλεσαν έκρηξη

Εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Αναλυτικότερα, για το Σισμανόγλειο, η έκρηξη ήταν ισχυρή και σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ που βρισκόταν στην είσοδο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσμα ήταν να σπάσει η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες, αλλά και να σημειωθούν πολλές ζημιές στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Αυτή την ώρα, έχει αποκλειστεί το νοσοκομείο ενώ βρίσκονται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να διαπιστώσουν αν υπάρχει σχετικός μηχανισμός, αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμη κάτι τέτοιο, διαφορετικά να δοθούν απαντήσεις για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η έκρηξη. Τέλος, διερευνάται αν έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες κάποιο αέριο για να προκαλέσουν την έκρηξη και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί ακόμη μηχανισμός.

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι δράστες, που ήταν ντυμένοι γιατροί κατά τη διαφυγή τους ακινητοποίησαν και απείλησαν τον υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν έχει εξακριβωθεί αν έχουν πάρει κάποιο ποσό από το ΑΤΜ.

Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση στο Σισμανόγλειο
Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο μετά την επίθεση τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη χτες πέριξ του καταστήματος, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής.

Ερωτήματα εγείρει το πώς εισήλθαν οι δράστες στο νοσοκομείο, και ερευνάται η προστασία της περιοχής απο αστυνομικές δυνάμεις καθώς οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτή ούτε αναφέρθηκε κάποια ύποπτη κίνηση.