Πλεύρης για Σισμανόγλειο: Εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια η ανατίναξη του ΑΤΜ

Πλεύρης για Σισμανόγλειο: Εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια η ανατίναξη του ΑΤΜ

Η θρασύτητα των ληστών που έβαλαν βόμβα για να διαρρήξουν το ΑΤΜ που βρισκόταν εντός του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, σοκάρει κι εγείρει ερωτηματικά για το πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα περιστατικά παραβατικότητας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των απλών πολιτών, που βρίσκονται ξαφνικά εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, εκρήξεων κι άλλων αντίστοιχων ενεργειών και γλιτώνουν καθαρά από θαύμα, αλλά ως πότε...

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε χθες μια επίθεση. Εχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έξω από το Σισμανόγλειο όπου σημειώθηκε το πρωί έκρηξη στο ATM εντός του νοσοκομείου.

«Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές» δήλωσε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και όπως επισήμανε το Σισμανόγλειο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου. «Είναι εγκληματική, τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά ήδη υπάρχουν. «Η φύλαξη των νοσοκομείων έχει συγκεκριμένο στόχο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση. «Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς», συμπλήρωσε.

Η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε ισόγειο και πρώτο όροφο σε μεγάλη έκτασή τους, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές κι εκτεταμένες ζημιές. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες μπήκαν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου ντυμένοι γιατροί και μάλιστα ο ένας από τους δράστες φορούσε την ειδική στολή για τον covid. Αφού ακινητοποίησαν τον security προχώρησαν ανενόχλητοι στην έκρηξη του ΑΤΜ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα