Πίσω στις εποχές καραντίνας: Βάζουν σε ράντζα ασθενείς με κορoνοϊό. Θερίζουν οι μεταλλάξεις

Πίσω στις εποχές καραντίνας: Βάζουν σε ράντζα ασθενείς με κορoνοϊό. Θερίζουν οι μεταλλάξεις

Υπερ-πληρότητα έχει σημειωθεί σε αρκετά νοσοκομεία της Αθήνας καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι ξανά στα ύψη. Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 25.556 κρούσματα, 5.022 επαναλοιμώξεις, 98 διασωληνωμένους και 19 νεκρούς.

Τα ράντζα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, επέστρεψαν στους διαδρόμους και μάλιστα με ασθενείς covid. To σύστημα υγείας φαίνεται πως αρχίζει ξανά να πιέζεται, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα non – covid περιστατικά.

Συγκεκριμένα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στις παθολογικές κλινικές τα ράντζα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ το νοσοκομείο έχει υποχρεωθεί, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, να ανοίξει και δεύτερη κλινική. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα του ΕΚΑΒ έχουν αρχίσει οι αναμονές για κρεβάτι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συγκεκριμένα την Δευτέρα υπήρχαν 27 άτομα που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για κρεβάτι, ενώ σύμφωνα με την λίστα της Τρίτης τα 27 άτομα έχουν γίνει συνολικά 31. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για περιστατικά covid αλλά και non – covid.

 «Θερίζουν» οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 – «Επανεκτίμηση του επιχειρησιακού σχεδίου» προτείνουν οι επιστήμονες

O Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και για την 4η δόση.
Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για την «έκρηξη» κρουσμάτων covid, αλλά και ια την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα, ξεκινά άλλη μία δύσκολη εφημερία στο νοσοκομείο, βλέπουμε τα κρούσματα να έχουν εκτοξευθεί, η κατάσταση στην κοινωνία είναι ανεξέλεγκτη, ήδη 5 νοσηλεύτριες από τη μονάδα μου έχουν μολυνθεί μετά τις τουριστικές διακοπές. Έχουμε αυξήσει τη διαθεσιμότητα στο νοσοκομείο μας σε βάρος άλλων παθήσεων, γιατί πιστεύουμε ότι μετά την έκρηξη κρουσμάτων θα υπάρξουν επιπτώσεις στο σύστημα υγείας», ανέφερε αρχικά.

«Το νοσοκομείο είχε επανέλθει σε μία κανονικότητα, αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε μία χειρουργική κλινική για να μπορούμε να νοσηλεύσουμε αυτούς τους ασθενείς. Οι φωνές μας είναι με βάση τη λογική διότι μετά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα που πάρθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν επόμενο, η πανδημία που δεν έχει τελειώσει και ένας υπερμεταδοτικός ιός είναι αυτή που δημιουργεί την «καταστροφή»», πρόσθεσε.

«Η έκρηξη της μετάλλαξης Ο5, προσβάλει και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, και κυρίως τις νέες ηλικίες που έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, θα έπρεπε να επανεκτιμήσουμε το επιχειρησιακό σχέδιο. Όχι με περιορισμούς αυτή τη φορά, έχουμε όλα τα όπλα να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό με τις μάσκες και τα εμβόλια», επεσήμανε για την μετάλλαξη Ο5 που έχει επικρατήσει.

«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κάνει την 3η δόση. Έκκληση δική μας είναι να ξαναξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών μαζί με τις μάσκες και οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό«, είπε για την ανάγκη επαναφοράς του προγράμματος εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα