Τροχαίο στην Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 23χρονου που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Τροχαίο στην Κρήτη: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 23χρονου που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Ράγισαν καρδιές στην Κρήτη, στην κηδεία του 23χρονου που έχασε τη ζωή του μαζί με ένα 15χρονο κορίτσι, σε τροχαίο, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού.
Το τελευταίο αντίο στν 23χρονο Νίκο, που άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, είπαν σήμερα φιλοι και συγγενείς στο Κακοδίκι Χανίων.

Απαρηγόρητη η μητέρα του, που αγωνιούσε κάθε φορά που ο γιος της έφευγε με το αυτοκίνητο.

Όπως αποκαλύπτει στο MEGA ο καλύτερος φίλος του 23χρονου, πριν από ένα χρόνο ο Νίκος είχε ένα σοβαρό τροχαίοπου τον οδήγησε στην εντατική. Τότε είχε βγει νικητής.

«Έχει περάσει δύσκολα και… δεν ξέρω… και γελούσε, δηλαδή, ήταν σα να ξέσπαγε στο γκάζι όλο αυτό που ζούσε. Του έλεγα εγώ να μην τρέχει, είχε ξανατρακάρει με ένα παπάκι κι είχε πάθει αιμάτωμα στο κεφάλι… ένας χρόνος έχει περάσει…; Και του είχαν βάλει κοκαλάκια στο κεφάλι και του τράβηξαν το αιμάτωμα. «Χοντρή» ζημιά. Ήταν στην εντατική, είχα πάει και τον πρόσεχα», δήλωσε ο φίλος του 23χρονου.

Ένα ακόμη 15χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του ενώ η 23χρονη φίλη Νίκου, που επέβαινε και αυτή στο αυτοκίνητο, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ήταν στα Χανιά με την κοπέλα του και τα παιδιά και έπιναν καφέ. Και είχε ένα τραπέζι και πήγε από το Καστέλι να πάρει κρέατα και να έρθει. Και… έγινε ότι έγινε…».

Δρόμοι καρμανιόλα
Κάθε χρόνο δεκάδες ζωές χάνονται στον κεντρικό δρόμο στο βόρειο τμήμα της Κρήτης.

Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Από το 2016 μέχρι και σήμερα 63 άνθρωποι έχασαν την ζωη τους στον πολύπαθο ΒΟΑΚ, έναν δρόμο που συνδέει το νησί από άκρη σε άκρη και εξυπηρετεί καθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Δρόμο καρμανιόλα χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του νησιού και το οδικό επαρχιακό δίκτυο.

205 άνθρωποι έχασαν την ζωη τους σε τροχαίο στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού από το 2016 μέχρι και σήμερα. Ελλιπής φωτισμός & σήμανση, κακή κατάσταση του οδοστρώματος και ιδιομορφία του εδάφους συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα θανάτων στην άσφαλτο.

Τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί δεκάδες και φορός αίματος μεγάλο. Οι κάτοικοι ζητούν την αναβάθμιση του οδικού δικτύου για να σταματήσουν να μετρούν ανθρώπινες απώλειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα