Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της οικιακής βοηθού που νάρκωνε και έκλεβε ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της οικιακής βοηθού που νάρκωνε και έκλεβε ηλικιωμένους

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 48χρονης που λήστευε με χρήση υπνωτικών ουσιών ηλικιωμένους, στην Αττική, λειτουργώντας ως «οικιακή βοηθός».

Συγκεκριμένα, η 48χρονη συνελήφθη την Κυριακή, 26 Ιουνίου, καθώς σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία για ληστείες.
Ο τρόπος που προσέγγιζε τα θύματά της η 48χρονη ήταν συγκεκριμένος.  Έβλεπε ηλεκτρονικές αγγελίες και συστηνόταν ως οικιακή βοηθός σε ηλικιωμένους, με πλαστά στοιχεία. Στο ξεκίνημα προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της και αφού το κατάφερνε, στη συνέχεια έριχνε υπνωτικά χάπια στα φαγητά και τα ροφήματα των ηλικιωμένων, με σκοπό να τους ναρκώσει, ώστε να τους αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Τα στοιχεία της 48χρονης που λήστευε ηλικιωμένους

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπής, κατηγορούμενης για διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών και η οποία συνελήφθη την 26-6-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών και 4 κλοπών (σχετικό το από 27-6-2022 Δελτίο Τύπου).

Δείτε τα στοιχεία της ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτής και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 29-12-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.