Πυρκαγιές: Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα από την Πυροσβεστική

Πυρκαγιές: Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα από την Πυροσβεστική

Έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής για τις δασικές πυρκαγιές θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

 Φωτιά τώρα στο Πόρτο Γερμενό
Για την κατάσβεσή της βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Όπως έγινε γνωστό στους κατοίκους εστάλη μήνυμα από το 112 με το οποίο τους καλεί να μετακινηθούν από τον Μύτικα προς τη Ψάθα.

Φωτιές σε Κορινθία και Άραξο
Πέρα από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στο Πόρτο Γερμενό και τις αναζωπυρώσεις στην Ιτέα, νέα πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης σε Κόρινθο και στον Άραξο.

 Στην Κορινθία, η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, ενώ κοντά είναι το μοναστήρι της Φανερωμένης.

Για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη (τράκτορες).

Όσον αφορά στην πυρκαγιά στον Άραξο Αχαΐας, σημειώθηκε στην περιοχή Καλαμάκι και η εικόνα της κατάσβεσης είναι καλή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα