Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα - Μήνυμα του 112 για Ιτέα και Ηλεία - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στη Αργολίδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα - Μήνυμα του 112 για Ιτέα και Ηλεία - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στη Αργολίδα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει πολλαπλά μέτωπα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μαίνεται η φωτιά στη  Φωκίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Άμφισσας, η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς είναι τρία τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην Ηλεία από χθες το βράδυ.

 Παράλληλα, νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ σπεύδουν ενισχύσεις από Ναύπλιο και Άργος. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώνεται ξενοδοχείο.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Σχηματάρι, ενώ η φωτιά στον Κάλαμο είναι υπό έλεγχο ενώ νέο μέτωπο αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο, στο Άγιο Όρος.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά και στο Ζεφύρι, η οποία ελέγχθηκε άμεσα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άμφισσα - Το μέτωπο κινείται προς Ιτέα - Μήνυμα του 112 για αποφυγή των μετακινήσεων προς την περιοχή

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην 'Αμφισσα και μάλιστα ένα μέτωπο κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Παρά το γεγονός ότι οι επίγειες, αλλά και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια, η φωτιά έχει δημιουργήσει πληθώρα από μέτωπα που είναι απειλητικά.

Σύμφωνα με το fokidanews σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής τονίζει: «Καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτεας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κιρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Ήδη αυτή την ώρα οι φλόγες κινούνται απειλητικά και προς επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και προς ποιμνιοστάσια και ήδη οι πυροσβέστες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα φράγμα για να μην της επιτρέψουν να προχωρήσει.

Πριν από λίγα λεπτά η Πολιτική Προστασία ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών πού βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της Ιτέας για να είναι σε ετοιμότητα όταν δοθούν εντολές για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Σερνικάκι, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Σερνικάκι, Ιτέα και Χρισσό.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής «μετά από επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι κάτοικοι της Βόρειας πλευράς της Ιτέας, να είναι σε ετοιμότητα λόγω εγγύτητας της πυρκαγιάς» ο ίδιος ο Δήμαρχος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook διευκρινίζει ότι «αυτή η ενημέρωση δεν αποτελεί εντολή εκκένωσης».

Σε ανακοίνωση του το ΚΕΕ τονίζει πως «τα μέσα και το προσωπικό που έχει διατεθεί προς στιγμή είναι ανεπαρκή» και ότι «το βασικό είναι να ελεγχθεί η φωτιά πριν το βράδυ και πριν κινδυνεύσουν εγκαταστάσεις και υποδομές» και ζητά «να ενισχυθούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής άμεσα από άλλα μέρη, καθώς σε λίγες ώρες νυχτώνει και η κατάσταση θα δυσκολέψει, ειδικά στην περίπτωση που δεν πέσει ο αέρας».

Στο μέτωπο είναι ήδη και ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ενώ η Περιφέρεια υποστηρίζει το έργο της κατάσβεσης με μηχανήματα και υδροφόρες που έχουν ζητηθεί. Ο Φάνης Σπανός σημειώνει με νόημα την ανάγκη «να ενταθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, με όσο το δυνατόν περισσότερα εναέρια μέσα, πριν πέσει το σκοτάδι».

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα. Το ένα μέτωπο κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές.  Ήδη, οι ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν το μέτωπο για να μην προχωρήσει προς το μοναστήρι και από εκεί σε δασική έκταση. 

Το δεύτερο μέτωπο δείχνει να είναι το πιο απειλητικό. Έχει κατεύθυνση το χωριό Σερνικάκι, απέχει όμως ιδιαίτερα από το χωριό, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος μαζί με εθελοντές και μηχανήματα, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Το τρίτο μέτωπο κινείται μέσα στον ελαιώνα και είναι το πιο καταστροφικό, ενώ τα επίγεια και τα εναέρια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό.

 «Με τέτοιους ανέμους κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μάλιστα ο ίδιος σημειώνει πως «θα πρέπει μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, να έχουμε ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς γιατί διαφορετικά μέσα στη νύχτα τα πράγματα θα γίνουν εφιαλτικά» και ζήτησε «ενίσχυση των επίγειων και εναέριων μέσων όσο είναι ημέρα ακόμη».

 Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες σε ορισμένα αντλιοστάσια και άρχισαν να δουλεύουν και πάλι. Όμως οι εκκλήσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού παραμένουν.

 Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές, ενώ έχουν μεταφερθεί δυνάμεις και από την Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία και παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και πεζοπόρα τμήματα δασοκομάντος σε κρίσιμα σημεία.

 Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας  για αποφυγή των μετακινήσεων προς τη βόρεια περιοχή της Ιτέας Φωκίδας λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αποφύγετε τη βόρεια περιοχή της Ιτέας Φωκίδας. Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Mεγάλη φωτιά στην Αργολίδα - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Κρανίδι Αργολίδας η οποία πλέον απειλεί και τις εγκαταστάσεις του τουριστικού συγκροτήματος Amanzoe.

Σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidiseis.gr, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μεμονωμένες κατοικίες του συγκροτήματος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά. Οι φλόγες προκάλεσαν φθορές στο ξενοδοχείο, η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται και να μην σημειώνονται τραυματισμοί.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις κάνουν αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στο σημείο και η Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας με υδροφόρες. 

Καίγεται από χθες η Ηλεία - Αναζωπύρωση στην πυρκαγιά, κινείται προς Λάττα - Εντολή για εκκένωση
Φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ηλεία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι.

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται, λόγω των ισχυρών ανέμων, στην φωτιά που καίει στην Ηλεία και συγκεκριμένα κοντά στις περιοχές Βάλμη και Λάττα.
Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, προσπαθούν να περιορίσουν αυτές τις αναζωπυρώσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση εκκενώνεται το χωριό Λάτα. Συγκεκριμένα, στους κατοίκους του χωριού έχει σταλεί μήνυμα από την υπηρεσία 112 της Πολιτικής Προστασίας να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε νωρίτερα στην εφ. «Πατρίς» και στο Patrisnews, για την καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ηλεία, και πιο συγκεκριμένα, στα χωριά Βάλμη και Κοτρώνα.

  Ο Υποστράτηγος τόνισε πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, αφού και σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή, ενώ φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου πύρινου μετώπου.

Βελτιωμένη εικόνα στο Σχηματάρι - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κάλαμο
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και στον Κάλαμο σε χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικό χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη.

Ελεγχόμενη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τη φωτιά στον Κάλαμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος είναι καθησυχαστικός στις δηλώσεις του μετά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής.

«Είναι ελεγχόμενη η κατάσταση στον Κάλαμο, καταφέραμε να την περιορίσουμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και προσέθεσε: «Υπήρχε η φωτιά στο Σχηματάρι και με διάσπαρτα μέτωπα κι έσκασε κι εδώ στον Κάλαμο, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι δικές μας του Δήμου την πρόλαβαν και κατάφεραν να τη συγκρατήσουν. Αυτή τη στιγμή είναι όλα υπό έλεγχο».

Παρά το γεγονός ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τόσο για την εστία στο Σχηματάρι κοντά στο Δήλεσι νωρίτερα, όσο και γι’ αυτή στον Κάλαμο αμέσως μετά, υπήρξε άμεση και καθοριστική.

Ζάκυνθος: Μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Καμπί

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο χωριό Καμπί, στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερά και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Οι φλόγες ενισχύονται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά στο Άγιο Όρος - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

  Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση και στο Ακρωτήριο Αράπης  Αγίου Όρους. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί προς το παρόν οικισμούς.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά στο Ζεφύρι
Φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στο Ζεφύρι. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Πυροσβεστική: 52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24άωρο 

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, καθώς όπως είπε, «η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο κ. Αρτοποιός είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες Αχαϊας αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 11:45 το πρωί στην αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχει ελεγχθεί, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 13.10 σε αγροτική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Ακόμη, επανέλαβε ότι για αύριο Τρίτη παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προσέθεσε ότι στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρότατοι άνεμοι.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας. Η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή. Παρακαλούμε πολύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε η πυρκαγιά έχει δύναμη. Ας μην την υποτιμάμε», κατέληξε.

Ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

 Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιφέρειες:

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Για το λόγο αυτό η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Παράλληλα η ΓΓΠΠ σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν ενημερώσει όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

 Από την πλευρά της η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

-Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

-Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα