Εκτός φυλακής ο Φιλιππίδης! Ξέσπασε σε κλάματα η γυναίκα του

Εκτός φυλακής ο Φιλιππίδης! Ξέσπασε σε κλάματα η γυναίκα του

Δεκτό ομόφωνα έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη και έτσι αποφυλακίζεται. 

Το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Έτσι, εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Είναι γνωστό ότι στον παρόντα κατηγορούμενο επιβλήθηκε το έσχατο μέτρο της προσωρινή κράτησης γιατί κρίθηκε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων (δράση για μεγάλο διάστημα, επιλογή θυμάτων από θέατρο, εκμετάλλευση της θέσης ισχύος του, τον τρόπο δράσης του σε θέατρο) καταδεικνύαν ότι ήταν πρόσωπο επικίνδυνο με ροπή σε αυτού του είδους τα εγκλήματα», υπενθύμισε η εισαγγελέας της έδρας. «Κοινό σκεπτικό σε όλα τα βουλεύματα είναι η επικινδυνότητα του και ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Πρέπει να εξεταστεί αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι λόγοι αυτοί ή αν έχουν εκλείψει, ανέφερε.

Επιπλέον επισήμανε ότι το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και κουφό να εξετάσεις τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτησή του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα