Μύκονος: Πάνω από 100 μπράβοι και 10 συμμορίες δρουν στο νησί

Μύκονος: Πάνω από 100 μπράβοι και 10 συμμορίες δρουν στο νησί

Μετά από έλεγχο που έκανε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής με την αρωγή της αστυνομίας της τοπικής υποδιεύθυνσης διαπιστώθηκε πως στο νησί δίνουν το παρόν 100 μπράβοι από 8 έως 10 συμμορίες της Αττικής, αλλά και ορισμένες της Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα αυτά λειτουργούν ως πορτιέρηδες σε καταστήματα ή επινοικιάζονται με το αζημίωτο ως σωψματοφύλακες επιχειρηματιών.

Ακόμη, υπολογίζεται ότι 20 με 30 άτομα εργάζονται ως σεκιούριτι σε καταστήματα, που δεν είναι ενταγμένοι σε συμμορίες της Αττικής.

Στον έλεγχο εντοπίστηκε ένα άτομο, πρώην πρωταθλητής πάλης, ο οποίος ανήκει σε μεγάλη συμμορία αλλοδαπών, που λήστευε σπίτια και κακοποιούσε με αγριότητα τους ενοίκους. Επιπλέον, εντοπίστηκε μέλος της Χρυσής Αυγής που είχε καταδικαστεί για επίθεση και ήταν συνοδός Έλληνα επιχειρηματία, ενώ εντοπίστηκε ακόμη ένα άτομο που κατηγορείταια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ορισμένοι από αυτούς προκαλούσαν επεισόδια σε βάρος των τουριστών και τον αστυνομικών της Μυκόνου, ενώ υπήρξαν παράπονα από τοπικούς παράγοντες του νησιού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μία κίνηση που προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών.

Παράλληλα, η αστυνομία προσπαθεί να διελευκάνει τον άγριο ξυλοδαρμό ξενοδόχου, ο οποίος σημειώθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα