Φωτιά στη Βούλα: Ο πρώτος απολογισμός - 6.000 καμένα στρέμματα

Φωτιά στη Βούλα: Ο πρώτος απολογισμός - 6.000 καμένα στρέμματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Πυροσβεστική ο απολογισμός της μεγάλης φωτιάς σε Γλυφάδα και Βούλα.

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις καταστροφές που άφησε πίσω του το πύρινο μέτωπο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής. Ωστόσο, πηγές από την Πυροσβεστική αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι από την πρώτη εικόνα προκύπτει ότι έχουν καεί περίπου 6.000 στρέμματα (πρόκειται για μακροσκοπική εκτίμηση και όχι τελικό αποτέλεσμα).

Όσον αφορά στις καταστροφές στα σπίτια, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί δύο κτίρια, χωρίς όμως η καταστροφή να είναι ολοκληρωτική.

Υπάρχουν, ωστόσο, αναφορές περίπου 20 κατοίκων για μικρές ζημιές στην περιουσία τους από τη φωτιά (ζημιές σε πέργκολες, τοίχους κλπ).

Όσον αφορά στην επιχειρησιακή ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, στελέχη του Σώματος αναφέρουν ότι οι χρόνοι απόκρισης των δυνάμεων ήταν απολύτως ικανοποιητικοί. Δύο ήταν οι λόγοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που το πύρινο μέτωπο πήρε έκταση και μάλιστα απείλησε σπίτια και προκάλεσε καταστροφές. Ο πρώτος αφορά στον δυνατό .άνεμο που έπνεε στην περιοχή. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν κάποια στιγμή τα 8 μποφόρ. Ο δεύτερος λόγος αφορά στο ανάγλυφο της περιοχής, καθώς η φωτιά μπήκε σε δύσβατες χαράδρες, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ελεγχθεί από τις χερσαίες δυνάμεις.

Την ίδια ώρες, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά. Ως σημείο έναρξης έχει καταγραφεί από το Π.Σ. το τέρμα της οδού Μετσόβου στην Άνω Γλυφάδα. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο έναρξης βρίσκεται υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό. Μάλιστα, ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες από την ώρα έναρξης του μετώπου.

Η Πυροσβεστική ακόμα δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς. Εξετάζεται σοβαρά η αναφορά του Δημάρχου, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνει βίντεο που γυρίστηκε λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Όσον αφορά στις καταγγελίες που κάνουν λόγο για δράση εμπρηστών, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο σοβαρό στοιχείο που να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα