Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της πόλης – Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός πολιτών

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της πόλης – Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός πολιτών

Δακρυσμένοι και με καλυμμένα τα πρόσωπα τους δεκάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν μέσα στους καπνούς το κτίριο που στεγάζονται το Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε γυναίκες άνδρες αλλά και σπουδαστές που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Εννιά μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Οι δύο άμεσα διασωληνώνονται καθώς έχουν εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες από τον τοξικό καπνό.

«Πνίγηκαν» στους καπνούς
Η φωτιά που ξεκίνησε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Πυκνός μαύρος καπνός τυλίγει την πλατεία Αριστοτέλους.

Στο σημείο φτάνουν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να επεκταθεί η πυρκαγιά και στο γειτονικό κτήριο το οποίο είναι γεμάτο από εργαζομένους και μαθητές από φροντιστήριο πού στεγάζεται στον χώρο.

Καλούσαν βοήθεια
Ο κόσμος πνίγεται από τους καπνούς. Ανεβαίνουν στην ταράτσα και βγαίνουν στα μπαλκόνια. Καλούν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες επιχειρούν με ειδικές αναπνευστικές συσκευές ενώ κλιμακοφόρα οχήματα φτάνουν στο σημείο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Ο κόσμος βγαίνει από το κτίριο με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί ερευνούν το κτήριο για τυχόν και άλλους εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς στο εγκαταλελειμμένο κτίριο που ξεκίνησε υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά, ενώ ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Από τους 44 απεγκλωβισμούς, υπάρχουν 11 τραυματίες, έξι από τους οποίους νοσηλεύονται στο Παπανικολάου, με τους δύο να είναι διασωληνωμένοι.

Τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και δύο παιδιά στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ενδεχομένως να προήλθε από σπίθα σε κλιματιστικό ή από τσιγάρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα