Δίκη Λιγνάδη: Νέα συγκλονιστική κατάθεση - Όρμηξε γυμνός καταπάνω μας και τον βίασε

Δίκη Λιγνάδη: Νέα συγκλονιστική κατάθεση - Όρμηξε γυμνός καταπάνω μας και τον βίασε

Παρών τη μία από τις δύο φορές που καταγγέλλει ο τέταρτος άνδρας ότι βιάστηκε το 2015 από τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν ένας φίλος του, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία κατά την κατάθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο σπίτι του κατηγορουμένου με τον καταγγέλλοντα.

 «Είχαμε πάει στο δωμάτιο με τον φίλο μου και συζητούσαμε τι γίνεται μεταξύ μας. Βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον φίλο μου, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ» ανέφερε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας : Τι φοβηθήκατε;
Μάρτυρας : Τον κατηγορούμενο
Εισαγγελέας : Γιατί;
Μάρτυρας : Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα
Εισαγγελέας : Μα ήσασταν δύο και ήταν ένας
Μάρτυρας : Δεν έχει σημασία, είχε την εμπειρία, τη σωματική δύναμη.
Εισαγγελέας : Δε θα μπορούσατε να αντιδράσετε;
Μάρτυρας : Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση.

 Λίγο νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο τέταρτος καταγγέλλων, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βιάστηκε δύο φορές σε ηλικία 17 ετών από τον Λιγνάδη, στο σπίτι του σκηνοθέτη όπου και φιλοξενείτο.

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη σχετικά με το πώς αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και τις συνθήκες τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού, καθώς ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά την πράξη.

 «Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι «η αίσθηση που μου δινόταν ήταν αυτή της ψυχολογικής βίας. Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία».

 Ο τρίτος καταγγέλλων

 Αίτημα προς το δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει η δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής, όπου μίλησε ο τρίτος καταγγέλλων για τον οποίο έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, ζήτησε ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

 Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση του Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα