Έρευνα για τον 43χρονο που ξεψύχησε σε καρέκλα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Έρευνα για τον 43χρονο που ξεψύχησε σε καρέκλα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τα αίτια θανάτου 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της οικογένειας, σύμφωνα με τις οποίες ο 43χρονος ξεψύχησε σε καρέκλα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, καθώς αρνήθηκε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί τού είχαν πει πως μπορεί να φύγει. Μάλιστα, στη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της διοίκησης του νοσοκομείου, υποστηρίζουν ότι ο 43χρονος βρέθηκε νεκρός… τυχαία, περίπου εννέα ώρες μετά το θάνατό του.

Η άλλη πλευρά

Επισήμως, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση και αφήνει να διαρρεύσει ότι το θέμα ερευνάται και από την ΥΠΕ, στην οποία θα στείλει όλο τον φάκελο της υπόθεσης. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο θα υποστηρίξει ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως ακριβώς καταγγέλλει η οικογένεια του θανόντος. Σύμφωνα με αυτές, το νοσοκομείο θα ισχυριστεί ότι ο 43χρονος επισκεπτόταν συχνά το «Παπανικολάου» και το μοιραίο βράδυ βρέθηκε στο ΤΕΠ με χρόνιο νόσημα στα κάτω άκρα και συγκεκριμένα με φλεβικά έλκη και ζήτησε περιποίησή τους. Οι γιατροί τον περιέθαλψαν, ενώ προχώρησαν στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης αλλά και του οξυγόνου, το οποίο κυμαινόταν σε φυσιολογικά επίπεδα και έτσι, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, κάλεσαν ασθενοφόρο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Το νοσοκομείο θα υποστηρίξει ότι η τελευταία επικοινωνία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με τον 43χρονο ήταν περίπου μία ώρα πριν εντοπιστεί νεκρός, το πρωί της 1ης Απριλίου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε νεκρός όταν το νοσηλευτικό προσωπικό τον αναζήτησε για να τον μεταφέρει στο ασθενοφόρο. Το άτομο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν νοσηλεύτηκε αλλά έφυγε από τα επείγοντα με το που ολοκληρώθηκε η περίθαλψη από τους θεράποντες ιατρούς. Ομως παρέμεινε στο χώρο του νοσοκομείου έως ότου κατέληξε. Να σημειωθεί ότι πριν την ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο και βγήκε θετικό. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα φανούν από τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης.

Σύσκεψη

Στο μεταξύ, σύσκεψη με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας πραγματοποίησαν χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και γίνεται λόγος για ευθύνες νοσοκομείων και παραμέληση ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά. «Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά, να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών», τόνισε στους Υπεάρχες.

Ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα