Προβλήματα και καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία εξπρές

Προβλήματα και καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία εξπρές

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ριπές ανέμων που ξεπέρασαν τα 11 μποφόρ, καταιγίδες αλλά και σφοδρές χαλαζοπτώσεις σάρωσε μέσα στη νύχτα ολόκληρη τη χώρα.
Στην Σκύδρα, ένα 7χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε πάνω του μια καγκελόπορτα. Ξηλώθηκε από τον δυνατό άνεμο και το παιδί δίνει μάχη στο νοσοκομείο.

Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 9 μποφόρ και οι ριπές κατέγραψαν απίστευτες ταχύτητες.

Στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασαν τα 143 χιλιόμετρα, στη Πάρνηθα τα 111 χλμ., στην Πεντέλη τα 106 και στα Αντίκυρα τα 100χλμ.

Στην Κεφαλονιά, οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν μεταλλικό στέγαστρο στο λιμάνι του Αργοστολίου με αποτέλεσμα να πέσει σε αμάξι και να τραυματίσει τρεις υπάλληλους του δήμου που βρίσκονταν στο σημείο για εργασίες.

Ελικόπτερο Super Puma απογειώθηκε για να συνδράμει στη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής καθώς ένας 36χρονος αγνοούνταν λόγω της κακοκαιρίας στο βουνό Δίρφυς της Εύβοια.

Το θρίλερ για τον εντοπισμό του 36χρονου κράτησε μέχρι το μεσημέρι. Ο άντρας βρέθηκε σώος έπειτα από μεγάλη και πολύωρη επιχείρηση.
Στην Αττική, η βροχόπτωση ήταν έντονη και οι άνεμοι ισχυροί, με την πυροσβεστική να δέχεται μέχρι τα ξημερώματα πάνω από 150 κλήσεις για πεσμένα δέντρα.

Στο λιμάνι της Χίου, το πρωί το πλοίο «νήσος Σάμος» κόλλησε σε αβαθή ύδατα για αρκετή ώρα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς δεν μπορούσε να προσδέσει στο λιμάνι.

Έπειτα από αρκετή ώρα το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας.

Μετά την κακοκαιρία εξπρές έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα φτάσει σε κάποιες περιοχές ακόμη και στους 36 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα