Κάθε μέρα τον βρίζανε, τον γελούσανε, τον χτυπούσανε, κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying

Κάθε μέρα τον βρίζανε, τον γελούσανε, τον χτυπούσανε, κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying

Τον βρίζανε. Κάθε μέρα τον βρίζανε, τον γελούσανε, τον χτυπούσανε, κάθε μέρα… κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying. Δεν θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι…

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του 14χρονου, που ξημερώματα Σάββατου βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του από τη μητέρα του.
Οι αρχές ερευνούν αν ο 14χρονος ήταν θύμα άγριου bullying, όπως κατήγγειλαν οι συμμαθητές, με τα περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού στο γυμνάσιο των Σεπολίων να είναι καθημερινό φαινόμενο. Σοκάρει η αποκλειστική μαρτυρία συμμαθητή του 14χρονου στο Mega για τον εφιάλτη που περνούσε ο 14χρονος.

«Φοβόταν…ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια, δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό. Τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος, είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες, αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;», δήλωσε φίλος και συμμαθητής του 14χρονου.

Μητέρα συμμαθητή του 14χρονου, που ο γιος της είχε στενές σχέσεις με το νεαρό αγόρι, μέσω του Live News απευθύνει έκκληση για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στο σχολείο των Σεπολίων. Ο γιος της είχε εκμυστηρευτεί το άγριο μπούλινγκ που βίωνε ο φίλος του, με τις συμμορίες ανηλίκων να έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος στο σχολείο.

«Τον βρίζανε. Κάθε μέρα τον βρίζανε, τον γελούσανε, τον χτυπούσανε, κάθε μέρα… κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying. Δεν θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι…», δήλωσε η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Ο 14χρονος αν και ήταν αθλητής πάλης, με διακρίσεις σε αγώνες, ήταν ένα ήσυχο παιδί που βίωνε σιωπηλά όσα συνέβαιναν στο σχολείο.

«Ο 14χρονος έχει έρθει στο σπίτι μας, αυτό το παιδί το τόσο ευγενικό, το τόσο ήσυχο, το εσωστρεφές και το κατ’ επίφαση, το τονίζω, κατ’ επίφαση χαρούμενο. Ένα παιδί που δεν άπλωνε χέρι ποτέ, για αυτό θεωρούσαν οι νταήδες ότι μπορούσαν να πουλήσουν τσαμπουκά… ένα παιδί που τα έκρυβε όλα μέσα του», αναφέρει στη μαρτυρία της η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Απειλές, ξυλοδαρμοί και μαχαίρια
Οι συμμορίες ανήλικων μαθητών στο σχολείο του 14χρονου δρουν ανεξέλεγκτά, ενώ καθημερινά σημειώνονται περιστατικά άγριων συμπλοκών με ορισμένους μάλιστα να κουβαλάνε και αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα απειλώντας άλλους μαθητές .

«Ο διευθυντής του σχολείου έχει μαζέψει από μερικά παιδιά κάποιες πεταλούδες, κάποια μαχαίρια, δεν ξέρω ποια παιδιά τα έχουν, ποια παιδιά τα κρατάνε. Υπάρχουν και άλλα παιδιά στο σχολείο που έχουν», δήλωσε συμμαθητής του 14χρονου.

Μάλιστα σε σχολική εκδρομή στο Άλσος Βεΐκου, πριν από δυο ημέρες, η αστυνομία συνέλαβε πέντε συμμαθητές του 14χρονου που συμμετείχαν σε συμπλοκή με μαθητές άλλου σχολείου, με τη μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων να αναφέρει ότι ήταν μια εφηβική φασαρία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών και της μητέρας του, οι μαθητές πιάστηκαν στα χέρια για μια κοπέλα, ενώ ένας ανήλικός είχε πάνω αιχμηρό αντικείμενο.

«Κοιτάξανε μια κοπέλα και ο αδερφός της κοπέλας, είπε «γιατί κοιτάτε την αδερφή μου» και άρχιζαν να βρίζουν τα παιδιά, αυτοί άρχισαν πρώτοι. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν καθόλου σχέση με τον 14χρονο».

Όπως λένε γονείς μαθητών στο LIVE NEWS, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με τους ίδιους να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών του και του καθηγητές να μην αντιδρούν στα περιστατικά βίας, παρά τις καταγγελίες των γονέων.

«Εννοείται πως φοβάμαι. Έχω πάει και εγώ στο σχολείο για τα παιδιά μου, είναι ντροπή. Πήγα έκανα φασαρία… οπότε εγώ δεν μπορώ να φωνάζω γιατί δεν έκαναν τίποτα. Προσέχω μόνο τα παιδιά μου, από εδώ και πέρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα», ανέφερε η μητέρα ενός συμματηθή του 14χρονου.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές, είναι ο 14χρονος να συμμετείχε σε επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση του ίντερνετ, που θέλει τους νέους να φτάνουν στο όριο λιποθυμίας μέσω ασφυξίας και να το καταγράφουν σε βίντεο. Το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα στη σορό του και ενδέχεται να έχετε καταγράψει τις τελευταίες του στιγμές…

Ο ΓΓ του Υπουργείου παιδείας επισκέφτηκε το σχολείο του 14χρονου, μίλησε με τους καθηγητές και με τους μαθητές και διαβεβαίωσε τους γονείς ότι οι αρχές ερευνούν τις καταγγελίες και θα τιμωρηθούν οι παραβάτες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα