Κακοκαιρία: Βρέθηκε σώος ο 36χρονος που αγνοούταν στο όρος Δίρφυ. Προβλήματα στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση

Από τις βραδινές ώρες χθες μια μίνι κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις σάρωσε τη χώρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, ενώ στο όρος Δίρφυ της Εύβοιας βρέθηκε σώος ο άνδρας που είχε χαθεί μέσα στη σφοδρή κακοκαιρία.

Ελικόπτερο Super Puma σηκώνεται για να συνδράμει στη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Το θρίλερ για τον εντοπισμό του 36χρονου άντρα ο οποίος αγνοούταν λόγω της κακοκαιρίας από χτες το βράδυ στο βουνό Δίρφυς της Εύβοια είχε αίσιο τέλος.

Ο 36χρονος άντρας βρέθηκε σώος έπειτα από μεγάλη και πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του χτες το βράδυ στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ. Έπειτα επικοινώνησε με την Πυροσβεστική, αλλά το σήμα στο κινητό του χάθηκε. Έπειτα από πολλές ώρες επιχείρησης ο άντρας βρέθηκε σώος και η περιπέτεια του τελείωσε.

Μίνι κακοκαιρία «σάρωσε» τη χώρα
Σφοδρές καταιγίδες, αστραπές και βροντές.

Η ξαφνική ραγδαία επιδείνωση του καιρού χτύπησε τη χώρα για ολόκληρο το βράδυ προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Έντονη βροχόπτωση & ισχυροί άνεμοι στην Αττική – 150 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική
Στην Αττική, η βροχόπτωση ήταν έντονη και οι άνεμοι ισχυροί, με την Πυροσβεστική να δέχεται μέχρι τα ξημερώματα πάνω από 150 κλήσεις για πεσμένα δέντρα.

Πέντε οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων
Στη Λεωφόρο Σταμάτας πέντε οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο για να βοηθήσουν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Κεφαλλονιά: Θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν μεταλλικό στέγαστρο στο λιμάνι του Αργοστολίου
Στη Κεφαλλονιά, οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν μεταλλικό στέγαστρο στο λιμάνι του Αργοστολίου με αποτέλεσμα να πέσει σε αμάξι και να τραυματίσει υπάλληλο του δήμου που βρισκόταν στο σημείο για εργασίες.

Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, ενώ άλλοι δύο υπάλληλοι που ήταν στο σημείο δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και μετέβησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Χίος: Το πλοίο «Νήσος Σάμος» κόλλησε σε αβαθή ύδατα
Στο λιμάνι της Χίου, το πρωί το πλοίο «Νήσος Σάμος» κόλλησε σε αβαθή ύδατα για αρκετή ώρα, λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς δεν μπορούσε να προσδέσει στο λιμάνι.

Έπειτα από αρκετή ώρα το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Χαλαζόπτωση σε Ερέτρια και Λαμία
Στην Ερέτρια και στη Λαμία, η χαλαζόπτωση ήταν έντονη για πολλές ώρες, και δε θύμιζε σε τίποτα τον ηλιόλουστο καιρό των προηγούμενων ημερών.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από σήμερα το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα