Δασκάλα δάγκωσε παιδί με αυτισμό γιατί της τραβούσε τα μαλλιά

Δασκάλα δάγκωσε παιδί με αυτισμό γιατί της τραβούσε τα μαλλιά

Αποτροπιασμό προκαλεί η στάση μίας δασκάλας στην Άρτα, αλλά και του σχολείου στο οποίο είναι και διευθύντρια.
Γεμάτο γρατζουνιές και μία μεγάλη μελανιά από δαγκωματιά στο πόδι γύρισε στο σπίτι του 11χρονο αγοράκι με αυτισμό…

Έντρομη η μητέρα του πήρε αμέσως τηλέφωνο στο ειδικό σχολείο όπου πηγαίνει ο γιος της και έκπληκτη αλλά και οργισμένη πληροφορήθηκε ότι τα χτυπήματα και την δαγκωματιά τα προκάλεσε στο παιδί η ιδια η διευθύντρια!

«Την Τρίτη που πήρα το παιδί από το σχολείο, τον είδα με γρατζουνιές, ρώτησα τι συμβαίνει μου είπαν ότι είχε πιάσει τη διευθύντρια από τα μαλλιά και προσπαθούσαν να πάρουν τα χεριά του από το κεφάλι της, και όταν τον ξέντυσα να τον κανω μπάνιο, συνειδητοποίησα ότι είχε δαγκωνιά στο πόδι του» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Ήταν σε… άμυνα
Με αδιανόητη φυσικότητα η διευθύντρια του ειδικού σχολείου στην Αρτα, όχι μόνο επιβεβαίωσε το απίστευτο περιστατικό αλλά πήγε να δικαιολογηθεί ότι βρισκόταν σε… άμυνα, γιατί το 11χρονο παιδί της τραβούσε τα μαλλιά. Είπε μάλιστα ότι το δάγκωσε, για να απεγκλωβιστεί!

«Μου το παραδέχτηκε, δεν μπορούσε να μην το παραδεχτεί γιατί ήταν δαγκωνιά, ήταν μαζί της δεν μπορούσε να μου πει κάτι άλλο και το παραδέχτηκε» σημείωσε η μητέρα του μαθητή.

«To παράπονο της μάνας αυτής είναι πως αντέδρασε μια εκπαιδευτικός η οποια είναι σε ένα σχολειο που υποτιθεται ότι υπάρχει μια εμπειρια στο χειρισμό τέτοιων παιδιών» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της μητέρας Κωνσταντίνος Τράμπας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και η μητέρα του παιδιού έκανε μήνυση στην εκπαιδευτικό ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία της

«Kαταθέσαμε μήνυση, πέρασε και από ιατροδικαστή το παιδί και τώρα είναι γραφειοκρατικό το θέμα» συμπλήρωσε η μητέρα του μαθητή.

Για το πρωτοφανές περιστατικό έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από την πρωτοβάθμια Διεύθυνση Αρτας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα