Γυναικοκτονία στη Μάνη: Ισόβια στον 46χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Γυναικοκτονία στη Μάνη: Ισόβια στον 46χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον 46χρονο που δολοφόνησε την 44χρονη σύζυγό του, στον Πύργο Διρού στην Ανατολική Μάνη, τον Νοέμβριο του 2020. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας καταδίκασε τον 46χρονο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Σύμφωνα με το enikos.gr , το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για μειωμένο καταλογισμό του κατηγορουμένου όταν διατέλεσε το έγκλημα, καθώς και του πρότερου σύννομου βίου.

Η δίκη άρχισε στις 8 Απριλίου και είχαν ήδη προηγηθεί τρεις συνεδριάσεις. Σήμερα, ήταν η ημέρα της απολογίας του κατηγορουμένου. Όλες οι συνεδριάσεις διεξήχθησαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε μεγάλη ένταση με συγγενείς της 46χρονης θύματος του στυγερού εγκλήματος.

Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος
Κατά την απολογία του, ο 46χρονος δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένος από τη στιγμή εκείνη και ότι δεν θυμάται τίποτα.

Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι υπεραγαπούσε την γυναίκα του, με την οποία ήταν μαζί από 17 ετών και περιμένει ακόμη και τώρα να την δει κανονικά στο σπίτι τους.

Ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του από τα παιδιά του και τον Θεό.

Κλείνοντας την απολογία του, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, ισχυριζόμενος, ότι απ’ τα χρόνια της στρατιωτικής του θητείας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα