Παραλίγο φονικό στην Κρήτη για ένα δοχείο λάδι

Παραλίγο φονικό στην Κρήτη για ένα δοχείο λάδι

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο 35χρονος από την Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου, στην Κρήτη, τον οποίο πυροβόλησε με καραμπίνα ένας ηλικιωμένος συγχωριανός του.

 Ο άνδρας χτυπήθηκε κυρίως στην ωμοπλάτη, ενώ φέρει και κάποια μικροτραύματα στα χέρια. Ο 35χρονος μετά τον τραυματισμό του έσπευσε να βρει καταφύγιο σε μια οικοδομή του χωριού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι διένυσε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων για να φτάσει στον συγκεκριμένο χώρο. Εκεί, παρέμεινε μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε από περίοικο, ο οποίος και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ.

Στον σημείο εκτός από τους διασώστες έσπευσαν και αστυνομικοί από το τμήμα Χερσονήσου αλλά και την Ασφάλεια Ηρακλείου, προκειμένου να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αιματηρό περιστατικό.  Ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα cretalive.gr, οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν διαφορές και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας θεωρούσε πως ο 35χρονος ήταν ο δράστης κλοπής που είχε γίνει σε βάρος του. Συγκεκριμένα, πριν από περίπου ένα χρόνο του είχαν κλέψει μια σκαπτική μηχανή. Ο ίδιος μάλιστα είχε διαμηνύσει στον 35χρονο, μέσω του πατέρα του, να μην εμφανιστεί στο χωριό, γιατί “δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι”.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό το “μήνυμα” ήταν και η αφορμή για να μεταβεί ο 35χρονος στην Επισκοπή προκειμένου να συναντήσει τον ηλικιωμένο και να του “ζητήσει τον λόγο”.

Ωστόσο δεν τον βρήκε στο σπίτι του. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μπήκε σε αποθηκευτικό χώρο, ιδιοκτησίας του ηλικιωμένου και πήρε ένα πλαστικό δοχείο, που περιείχε ελαιόλαδο. Το δοχείο, λόγω του βάρους του, φέρεται να το έσερνε στους δρόμους του οικισμού, όταν τον είδε μια γυναίκα και τον ρώτησε: “Μ… που την πας αυτή την τενέκα;”.

“Μου την έδωσε ένας άνθρωπος” ήταν η απάντηση του 35χρονου.  Όταν λίγο αργότερα ο ηλικιωμένος άνδρας επέστρεψε σπίτι του και είδε την αποθήκη ανοιχτή και το δοχείο με το λάδι να έχει λείπει, ανησύχησε. Άρχισε να ψάχνει προκειμένου να μάθει τι συνέβη.  Κάποια στιγμή, ενημερώθηκε για την “επίσκεψη” του 35χρονου και το δοχείο με το λάδι. Στη συνέχεια, τον εντόπισε σε κάποιο σημείο του οικισμού, όπου οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Ο νεαρός, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, χτύπησε άσχημα τον ηλικιωμένο, του οποίου η επόμενη κίνηση ήταν να πάρει την καραμπίνα και να πυροβολήσει τον 35χρονο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα