Εισήχθη με πρήξιμο στον αστράγαλο και πέθανε. Θρήνος και ερωτήματα για τον θάνατο της 3χρονης

Εισήχθη με πρήξιμο στον αστράγαλο και πέθανε. Θρήνος και ερωτήματα για τον θάνατο της 3χρονης

Θρήνος, πόνος και ένα μεγάλο «γιατί» είναι αυτά που βασανίζουν τους γονείς της μικρής Κατερίνας που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή.
Ξεσπά η μητέρα της μιλώντας στο MEGA.

«Μου το φάγανε άδικα το παιδί. Τελείωσε. Τελείωσε. Αν δεν ξέρεις τι έχεις δεν σε παρακαλάνε οι γονείς να το πάρουν το παιδί από εκεί, επειδή έχουν τη δυνατότητα να το πάνε κάπου καλύτερα, και να σου απαντάνε “εδώ είστε σε καλά χέρια”…», δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Τις απαντήσεις θα τις ψάξουν πλέον δια της νομικής οδού: «Από εδώ και πέρα ο νόμος. Ο κ. Διαλυνάς θα αποφανθεί. Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις εν ζωή θα τις ψάχνουμε στον θάνατο».

Αυτό που την βασανίζει είναι το ενδεχόμενο μήπως έγινε ιατρικό λάθος.

«Αυτό είναι πίστη, ελπίζω να διαψευστεί για να νιώσω ίσως ανακούφιση ότι δεν, τι να πω, ότι δεν μου φάγαν το παιδί; Τι να πω; Δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν έχω σκέψη να σας πω, δεν έχω σκέψη, τι να πω; Μακάρι να ήταν άρρωστο και να μη το ήξερα; Ή να πω  μου το φάγανε»; Τι είναι καλύτερο;».

Οδύνη…
Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στην μικρή Κατερίνα. Το τριών ετών κοριτσάκι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή προκαλώντας αβάσταχτο πόνο αλλά και βασανιστικά ερωτήματα στους άτυχους γονείς του…

«Αν και είναι πλέον αργά, ο μόνος λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να γνωρίζει η ψυχούλα του παιδιού μου ότι εγώ δε το άφησα στα χέρια τους, ότι δε το άφησα έρμαιο, ο μόνος λόγος να ξέρει από εκεί που είναι ότι θα το ψάξω», είπε η μητέρα του.

Εισήχθη με πρήξιμο στον αστράγαλο
Τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό. Εισήχθη στην ορθοπεδική. Την επομένη μεταφέρθηκε στην παιδιατρική μονάδα. Η αξονική γίνεται 10 ημέρες μετά, στις 29 Απριλίου.

Υστερα από 12 ημέρες, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο, όπου δυστυχώς κατέληξε μέσα σε 2 ώρες από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα.

«Το πήγανε το παιδί, του βάλανε μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», είπε η γιαγιά της τρίχρονης.

Ψάχνουν πιθανή σύνδεση με τον κορoνοϊό
Η μικρή Κατερίνα είχε περάσει κορoνοϊό αρχές Μαρτίου ασυμπτωματικά. Οι γιατροί το διαπίστωσαν από το τεστ αντισωμάτων…

Αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού, εξετάζεται αν το κοριτσάκι έπασχε από αγγειίτιδα, που ίσως προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του παιδιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα