Σφακιανάκης: Έρχονται στοιχεία για γερά νεύρα- Τι αποκάλυψε για το tablet της Τζωρτζίνας

Σφακιανάκης: Έρχονται στοιχεία για γερά νεύρα- Τι αποκάλυψε για το tablet της Τζωρτζίνας

Έρχονται στοιχεία για γερά νεύρα, στην υπόθεση της Πάτρα, αποκάλυψε ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επικεφαλής του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η φαρμακαποθήκη στην οποία δούλευε πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη καθώς και στα στοιχεία που αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, από το tablet που ανασύρθηκε από τον τάφο της μικρής Τζωρτζίνας.

«Πιστέυω ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η επίθεση δεν είναι τυχαία. Μια επίθεση γίνεται για κάποιους λόγους. Ο πρώτος είναι για να εκβιάσουν και να πάρουν λύτρα, κάτι που δεν έγινε, ο δεύτερος λόγος είναι για εκδίκηση, ο τρίτος είναι η καταστροφή ψηφιακών αρχείων, ήθελαν να καταστρέψουν κάποια αρχεία για λόγους δικούς τους, ήθελαν να καλύψουν κάποια ίχνη τους και τέλος έστειλαν ένα μήνυμα με το χτύπημα αυτό σε κάποιες και σε κάποιους» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν από το tablet της Τζωρτζίνας και κατά πόσο αυτό μπορεί να δώσει χρήσιμα στοιχεία για την υπόθεση, ο κ. Σφακιανάκης προχώρησε σε μια αποκάλυψη μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, λέγοντας πως «υπάρχει άνθρωπος στη χώρα, ιδιώτης, ο οποίος έχει τη γνώση, την ικανότητα και τα συστήματα εκείνα και μπορεί να κάνει ένα κατεστραμμένο tablet να μιλήσει» και παράλληλα τόνισε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών.

 Σχετικά με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Σφακιανάκης, είπε χαρακτηριστικά πως «θα είναι για πολύ γερά νεύρα».

Ερωτηθείς για τη διαδρομή της κεταμίνης, εκτίμησε πως «έχει βρεθεί μέσα από τις πιάτσες του διαδικτύου. Όμως κι αν έχει βρεθεί με τους παραδοσιακούς τρόπους, θα βρεθεί μέσα από τις επικοινωνίες». Ακόμα κι αν έχει γίνει με χρήση κρυπτονομίσματος, θα βρεθεί «το πορτοφολάκι» του χρήστη που έκανε τη συναλλαγή, είπε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα