Γλυκά Νερά: Ξέσπασε η γειτόνισσά - Ήσασταν οικογένεια μας. Γιατί το έκανες αυτό;

Ήσασταν οικογένεια μας... Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί το έκανες;… ήταν το ερώτημα της γειτόνισσάς, της γυναίκας που ζούσε μεσοτοιχία με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Μόλις είχε ολοκληρωθεί από τους παράγοντες της δίκης η εξέταση της μάρτυρος και ο κατηγορούμενος ζήτησε, όπως έκανε και άλλες φορές στη σημερινή διαδικασία, να υποβάλει και ο ίδιος ερωτήσεις στη μάρτυρα.

Μόνο που η «εξέταση» της μάρτυρος εξελίχθηκε σε προσωπική συζήτηση, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο του ζήτησε να διατυπώνει ερωτήσεις.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα προσπάθησε να αναφερθεί στα φιλοζωϊκά αισθήματα του ίδιου και της Κάρολαιν: «Έχεις σκοτώσει τη Ρόξυ το καταλαβαίνεις αυτό; Και τα καταρρίπτει όλα!» ήταν η απάντηση της γυναίκας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά προκλητικός κάνοντας λόγο για την «Καρολάιν, που χάσαμε»…

Κατηγορούμενος: Με είχατε αγκαλιάσει όχι μόνο γιατί ήμουν ένας άνθρωπος που ζούσε δίπλα σας. Γιατί με είχατε μέσα στο σπίτι σας, για ενάμιση μήνα μετά που χάσαμε την Καρολάιν γιατί μου δείξατε ότι είμαι άνθρωπος;

Μάρτυρας: Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, προσπαθούσαμε να σου συμπαρασταθούμε… Δεν ήθελε να πάει το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σε δυο παιδιά που είχα σαν παιδιά μου, θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Για αυτό σε είχα σπίτι μου…. Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;

Πρόεδρος: Κάνετε ένα προσωπικό διάλογο και είμαστε σε δικαστήριο. Πρέπει να είναι συγκεκριμένη η ερώτηση.

Η μάρτυρας ξέσπασε σε κλάματα
Νωρίτερα η μάρτυρας προσπάθησε να περιγράψει τη σχέση του κατηγορούμενου με την Καρολάιν, αλλά και τα όσα η ίδια αντιλήφθηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Η ψυχολογική κατάσταση της μάρτυρος ήταν τέτοια που λίγο πριν την έναρξη της εξέτασης της από την υπεράσπιση, η γυναίκα ζήτησε να διακοπεί για λίγο η δίκη και αμέσως ξέσπασε σε κλάματα.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επανειλλημένα για το χαρακτήρα του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα χειριστικός σύζυγος και η Καρολάιν πλήρως εξαρτώμενη από εκείνον.

Περιγράφοντας την Καρολάιν, η μάρτυρας υποστήριξε ότι «δεν ήταν το χαμογελαστό παιδί που είχα συνηθίσει» μετά τη γέννηση της κόρης της, εξηγώντας ότι η έλευση ενός μωρού δεν είναι πάντα εύκολη.

Παράλληλα, εξήγησε ότι «για την Καρολάιν πάνω απ’ όλα ήταν το παιδί» καθώς και ότι δεν ήταν ικανοποιημένη με τη ζωή της.

«Είχε περάσει σε μια σχολή και ήθελε να σπουδάσει ζαχαροπλαστική. Λόγω της κατάστασης έλεγε να γίνει η Λυδία 2 ετών να βρει μια κοπέλα να κρατάει το παιδί για να σπουδάσει, να συνεχίσει τα όνειρα της» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Η ημέρα της δολοφονίας
Η μάρτυρας ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, πλην του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που μίλησε με την Καρολάιν πριν φύγει από τη ζωή. Η ίδια είπε ότι εκείνη την ημέρα έδειχνε κάπως ανήσυχη, τα ξημερώματα την ξύπνησε ένας θόρυβος και το κλάμα του σκύλου.

Πρόεδρος: Ποια είναι η γνώμη σας για την προσωπικότητα της Καρολάιν;

Μάρτυρας: Ήταν ένα παιδί καλοσυνάτο, ευαίσθητη και γλυκύτατο παιδί. Σίγουρα ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας. Ποτέ δεν είχε νεύρα, πάντα ήταν συζητήσιμη.

Πρόεδρος: Εκείνο το βράδυ ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Άκουσα έναν ήχο από ζώο στις 4:20. Ήταν κλάμα. Άκουσα ένα ντουπ, έναν θόρυβο και μετά ένα κλάμα. Ο ήχος ήταν δυνατός και είναι που με ξύπνησε. Ο κατηγορούμενος με κάλεσε στις 6:17. Σήκωσα το τηλέφωνο και τον άκουσα να φωνάζει. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Ξύπνησα το σύζυγο μου και βγήκα έξω. Αντιλαμβανόμουν ότι ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε βοήθεια.

«Ήταν πιεσμένη»
Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, η γειτόνισσα του ζευγαριού ανέφερε ότι η Καρολάιν δεν εξέφρασε ποτέ παράπονα για σωματική βία, ούτε ότι είχε αποκοπεί από τους γονείς της.

«Σίγουρα ένιωθε λιγάκι αποκομμένη από τους φίλους της. Μου είχε εκφράσει την επιθυμία να πιει ποτό με μια φίλη της. Οι έξοδοι της Καρολάιν δεν ήταν συχνοί. Έβγαινε μία στο τόσο» κατέθεσε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Σας εξέφρασε ποτέ παράπονο ότι την εμπόδιζε ο κύριος Αναγνωστόπουλος;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Ξέρατε αν είχε πρόσβαση σε κάρτες ή χρήματα;

Μάρτυρας: Είχαμε κάποια έξοδα κοινά και πάντα περίμενε να τα πληρώσει ο σύζυγος της. Κάθε φορά που υπήρχε εκκρεμότητα μου έλεγε το απόγευμα. Ποτέ δεν το έκανε πρωί.

Κατά τη γυναίκα, η Καρολάιν ένιωθε πιεσμένη: «Ήταν άνθρωπος που πρόσεχε τον εαυτό της, κάτι που το τελευταίο διάστημα δεν το έκανε. Μου μιλούσε και πάντα είχε ένα άγχος σαν κάτι να την πίεζε. Το ένιωθα ότι δεν ήταν η Καρολάιν που ήξερα».

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των άλλων μαρτύρων κατηγορίας ,η εξέταση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα