Πάτρα - θάνατος τριών κοριτσιών: Άργησε η Ρούλα στην κηδεία της Τζωρτζίνας γιατί έπινε καφέ

Πάτρα - θάνατος τριών κοριτσιών: Άργησε η Ρούλα στην κηδεία της Τζωρτζίνας γιατί έπινε καφέ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα και μάλιστα σε διάστημα λιγότερο από τρία χρόνια

Η μαρτυρία της καθηλώνει. Μια γυναίκα που έζησε από κοντά τη σχέση του ζευγαριού και τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας, λύνει τη σιωπή της και μιλάει στο LIVE NEWS για όλους και για όλα.
Για το γάμο και τους άγριους καυγάδες που ακολούθησαν, για τις αντιδράσεις των γονέων μετά τους πρώτους θανάτους, αλλά και για μια στιγμή στην κηδεία της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας που όπως μας λέει είναι αδύνατον να ξεχάσει.

Ακόμα και σήμερα θυμάται όπως τονίζει, τη μέρα που οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι είχαν πάει στη εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τη Τζωρτζίνα. Τελευταία με μεγάλη καθυστέρηση είχε φτάσει η 33χρονη μητέρα.

«Άργησε να έρθει στην κηδεία, είχε πάει για καφέ! Την παίρνανε τηλέφωνο να έρθει γιατί είχε έρθει η σορός του παιδιού και αυτή ήταν για καφέ! Αυτό που σου λέω ισχύει… Είχε έρθει η σορός του παιδιού και την έπαιρναν τηλέφωνο και αυτή έλεγε παίρνω καφέ, βέβαια εμείς μάθαμε πως ήταν σε καφέ!» ανέφερε και πρόσθεσε: «Μην ακούς αυτές τις μπούρδες ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει…».

H γυναίκα που κάποτε είχε στενή σχέση με την 33χρονη μητέρα παίρνει τα γεγονότα με χρονολογική σειρά. «Παντρεύτηκαν από το 2015, υπολόγισε ότι αμέσως… δεν είχανε ποτέ καλή – καλή σχέση βρε παιδί μου, πως να στο πω, αρμονική σχέση. Πολύ χειριστική αυτή, δεν μπορείς να φανταστείς δηλαδή, δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους αυτό! Ψυχρή, αδίστακτη, θρασύτατα! Δεν την ένοιαζε τίποτα» συμπλήρωσε.

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους δεν άργησαν να φανούν και οι καυγάδες όπως μας λέει άρχισαν να πυκνώνουν. «Πριν ξεκινήσει το θέμα με τη Μαλένα και την λευχαιμία της Μαλένας, πάλι είχαν σκοτωθεί αυτοί και είχε αυτός μπαρκάρει στα καράβια, τον είχε βοηθήσει ο πατριός της Ρούλας να πάει στα καράβια, είχαν σκοτωθεί τότε. Εκεί γύρω στις αρχές του ’19, λίγο πριν ξεκινήσει το πρόβλημα της Μαλένας ήταν πάλι σε ρήξη το ζευγάρι, ήταν σε διάσταση»

Η καλή εικόνα που είχε κάποτε για τη μητέρα ανατράπηκε σταδιακά. Όταν όπως μας λέει, άρχισε να καταλαβαίνει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα της. «Πάντα είχε αυτή την απειλή (ότι θα αυτοκτονήσει) αλλά και αυτοί που την ξέρανε λίγο καλύτερα, φοβόντουσαν πραγματικά και για θέματα μαγείας! Πίστευε πάρα πολύ (στη μαγεία) κι αυτή και η μάνα της. Η μάνα της διατυμπάνιζε ότι της έχουν κάνει μάγια οι αδελφές του άντρα της» πρόσθεσε.

Από το 2019 η οικογένεια αρχίζει να δέχεται συλλυπητήρια, αλλά τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Μετά την Μαλένα, η Ίριδα και μετά το βρέφος η άτυχη Τζωρτζίνα. Ένα παιδί που και εκείνη μας λέει πως όχι μόνο δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με τη νοημοσύνη της, αλλά ήταν πανέξυπνο.

Και η ίδια είχε ρωτήσει τους γονείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα παιδιά τους, αλλά όπως μας λέει τόσο η 33χρονη σήμερα μητέρα όσο και ο 30χρονος εν διαστάσει σύζυγό της, δεν θέλησαν να της απαντήσουν.

Πλέον περιμένει το τέλος της μεγάλης έρευνας για να μάθει την απάντηση στους μεγάλους γρίφους, σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση. Να πάρει απαντήσεις για μια σειρά από εικόνες που τα τελευταία χρόνια, της είχαν προκαλέσει έκπληξη…

Μια σειρά από μαρτυρίες κι εξομολογήσεις ατόμων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα τα χρόνια που τα τρία αγγελούδια άρχισαν να πεθαίνουν διαδοχικά, μετά από μια τρομακτική αλληλουχία γεγονότων κι συμπτώσεων.
Είναι λόγια από ανθρώπους που έζησαν τόσο τα άτυχα κορίτσια όσο και τους γονείς τους, που περιμένουν να κληθούν για κατάθεση…

Έχουμε γυρίσει στο καλοκαίρι του 2021. Τότε που η Τζωρτζίνα έδινε μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετά την εγκεφαλική παράλυση που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της δραματικής της ανάνηψης. Οι υπάλληλοι του κέντρου αποκατάστασης εκείνες τις μέρες συζητούν για τις τυπικές επισκέψεις κι την ψυχρή έως και αδιάφορη όπως την χαρακτηρίζουν στάση της μητέρας της.

Τα λόγια της τότε υπεύθυνης στο LIVE NEWS προκαλούν αίσθηση… «Μέσα σε όλα λοιπόν, μου είπε ότι είναι τετραπληγία και ότι έχει και νοητική στέρηση. Της λέω από πού το συμπεραίνετε την νοητική καθυστέρηση; Μου λέει το είπαν οι γιατροί. “Δεν βλέπεις πως είναι το παιδί σου;”Λέω, ξέρετε επειδή υπάρχει… Επειδή η νοητική καθυστέρηση δεν είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορείς να αποφαίνεσαι τόσο εύκολα, η τετραπληγία ναι, είναι εμφανής, αλλά η νοητική καθυστέρηση δεν είναι εμφανής. Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο να δω το παιδί και να σας πω τι βλέπω» τόνισε.

Η 33χρονη επέμενε πως η κόρη της έπασχε από νοητική στέρηση. Κάτι που οι υπεύθυνοι του Κέντρου όχι μόνο δεν είχαν διαπιστώσει αλλά ήταν σίγουροι για το αντίθετο. Ότι δηλαδή το άτυχο κορίτσι ήταν πανέξυπνο και απλά έπρεπε να αγωνιστεί για να μπορέσει στο μέλλον να περπατήσει ξανά…

«Η Τζωρτζίνα δεν είχε, δεν εμφάνιζε κομμάτια νοητικής καθυστέρησης. Δηλαδή είχε εξαιρετική αντίληψη, εξαιρετική μνήμη, οπτική και ακουστική. Προς το τέλος φτάνουμε πλέον να, ήθελα να δω την αναγνωστική της ικανότητα, κρατούσαν δύο συνάδελφοιο δύο καρτέλες, ξέρω γω, που είχε είτε μέλι είτε μήλο… κι έβλεπε και της έλεγα:

που λέει μήλο; και γύριζε το κεφαλάκι από την πλευρά που έλεγε μήλο. Δηλαδή εγώ έβλεπα ένα παιδί το οποίο μου έδεινε σημάδια ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση. Καταλάβαινε» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο, για το σπίτι όμως δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι “το πήρα κλαμένο”.

Όπως πολύ άσχημα το παραλάβαμε μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή».

Λίγες μόνο μέρες νωρίτερα το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο. Είχε υποστεί μυστηριωδώς ανακοπή και επανήλθε στη ζωή σχεδόν μία ώρα μετά. Μέχρι να πάρει εξιτήριο, γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν πως η μητέρα της, έκανε τυπικές επισκέψεις κ είχε τύχει να πάει ακόμα και με μαγιό, για να είναι έτοιμη για τη θάλασσα. Αμέσως μετά η Τζωρτζίνα άρχισε τη θεραπεία αποκατάστασης.

«Όχι μου λέει, “θα το πάρεις είσαι υποχρεωμένη”, της λέω “μα εγώ κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας” και γυρνάει και μου λέει “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”. Εκεί έχασα τον αυτοέλεγχό μου και της απάντησα: “συγγνώμη, γιατί εγώ χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό”» πρόσθεσε η πρώην υπεύθυνη του κέντρου αποκατάστασης.

Για όλα αυτά η 33χρονη μητέρα είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να απαντήσει. Από τη περασμένη εβδομάδα κρατάει το στόμα της κλειστό και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε καθημερινή επικοινωνία με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί…

«Γύρω στις 12 Γενάρη την έκανε, κάπου εκεί την έκανε. Εκείνη την ημέρα το παιδί ήταν χάλια, δεν μπορέσαμε με τίποτα να το ενεργοποιήσουμε, να την κάνουμε να γελάσει, να την κάνουμε να ενδιαφερθεί για κάτι. Ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Βέβαια είπαμε ότι μετά από μια ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη από τη νάρκωση» υπογράμμισε.

Στο πλευρό της μητέρας οι συγγενείς
Στενοί φίλοι και συγγενείς της 33χρονης στέκονται στο πλευρό της. Μας λένε πως έβλεπαν μια γυναίκα που αγαπούσε τα παιδιά της και έκανε τα πάντα για να τα βοηθήσει…

«Η Ρούλα αγαπούσε πολύ όλα τα παιδιά της, αλλά με την Τζωρτζίνα είχε ιδιαίτερο δέσιμο. Όταν έφυγαν τα άλλα δύο κοριτσάκια ήταν το στήριγμα της. Έλεγε συνέχεια ότι έπρεπε να φανεί δυνατή για εκείνη και η αλήθεια είναι ότι την πρόσεχε πολύ. Αυτό έβλεπα με τα μάτια μου. Όσο την έζησα εγώ, από αυτά που έβλεπα, ξαναλέω, ποτέ δεν την κακοποίησε ή την κακομεταχειρίστηκε. Πότε δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο» ανέφερε φίλη της μητέρας μιλώντας στο LIVE NEWS.

Τη δική του εκδοχή δίνει στο LIVE NEWS και ο πατριός της μητέρας. Στέκεται στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, για απόπειρα αυτοκτονίας της θετής του κόρης.  «Αυτά που ακούγονται για απόπειρα αυτοκτονίας το Απρίλιο του 2019, πριν η Τζωρτζίνα μπει στο νοσοκομείο στην Πάτρα, είναι μυθεύματα. Είναι όλα ψέματα. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο εμείς θα το ξέραμε. Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα» τόνισε.

Όλα αυτά την ώρα που μια σειρά από ιατροδικαστές και συνδικαλιστές της αστυνομίας προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες. Όταν θα δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών και φτάσουν τα τελικά αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας…

Ο Γρηγόρης Λέων τάραξε τα νερά με νέα του ανάρτηση. Σε αυτή αναδημοσιεύει το κείμενο ενός Αμερικανού συναδέλφου του, που περιγράφει πως μια μητέρα σκότωσε τα δύο της παιδιά. Ένα αγοράκι 4 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις 5 μηνών. Δύο αγγελούδια που μεταφέρονταν σε νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούσαν να αιτιολογηθούν και πέθαναν μέσα σε αυτά…

«Οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού» τόνισε ο κ. Λέων.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και πολλοί όπως φαίνεται έχουν ήδη αρχίσει να κρατούν την αναπνοή τους.

«Με όλα αυτά που ακούγονται για τη Ρούλα πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχω λόγια. Τι να σχολιάσω; Έχω μείνει έκπληκτη. Δεν θέλω να μιλήσω. Πότε δεν ξέρεις τι γίνεται μέσα σε ένα σπίτι. Ας ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας και μετά θα τα πούμε» τόνισε φίλη της μητέρας στο LIVE NEWS.

Το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αμέσως μετά το τμήμα Ανθρωποκτονιών που κινεί τα νήματα στη μεγάλη έρευνα θα κάνει νέες καθοριστικές κινήσεις που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν…

Μαρτυρία – σοκ της γυναίκας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα
«Το παιδί ερχόταν στο ΚΔΑΠ στις 5 η ώρα και έφευγε στις 20:00. Εγώ με τον κύριο Μάνο δεν είχα επικοινωνία, είχα μόνο με την κυρία Ρούλα. Δεν είχα καλή επικοινωνία, αλλά χωρίς να μπορώ να σας το εξηγήσω ότι μου είπε αυτό, μου έκανε αυτό. Έβλεπα… αλλά σας πω κάτι;

Βιβλιογραφικά εξηγούνται τα πάντα, ότι ήταν μια γυναίκα σε θυμό, ότι ήταν μια μάνα σε θυμό, δηλαδή προσπαθούσα όλες τις συμπεριφορές να τις εξηγήσω με βάση τη βιβλιογραφία» ανέφερε μια πρώην εργαζόμενη του ΚΔΑΠ στο LIVE NEWS.

«Μου έκαναν παράπονα, μου έκανε η συνοδός ότι μπορεί να περίμενε, δεν ήταν στο σπίτι όταν πήγαινε το παιδί, δύο φορές. Αφήστε την να ξεκουραστεί, αφήστε την, είναι μια μάνα που ξαφνικά της έχουν συμβεί αυτά που της έχουν συμβεί και αυτή την στιγμή προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, εξηγούνται τα πάντα στους γονείς μας. Τα πάντα, και ο θυμός τους εξηγείται» τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό:

«Ένα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κάποια στιγμή συνόδευσα εγώ το παιδί στο σπίτι, με το σχολικό. Βρέχει λοιπόν “ο θεός με το θεό”, κατεβαίνω με το καρότσι, ο οδηγός κρατάει ομπρέλα πάνω από τη Τζωρτζίνα να μην βραχεί το παιδί και εγώ δεν μπορούσα γιατί δεν είχα την εμπειρία, δεν ήξερα πώς να ανεβάσω το καρότσι, ξέρετε στο πεζοδρόμιο για το βάλω στο σπίτι. Ήτανε λοιπόν ατάραχη στην πόρτα, ατάραχη και της λέω “κυρία Ρούλα μπορείτε να με βοηθήσετε;” και μου λέει:

“κάντε πίσω το καρότσι και μπείτε”. Αυτό τώρα δεν είναι μια συμπεριφορά αναμενόμενη. Δηλαδή πως θα έκανε ο καθένας σε έναν γέρο, να δει το καρότσι και να σηκωθεί να βοηθήσει, να σηκώσει λίγο μπροστά για να ανέβει το καρότσι. Δεν βγήκε από την πόρτα της, δεν βγήκε από την πόρτα!».

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα