Πάτρα - Θάνατος τριών παιδιών: Τα κοινά ευρήματα - Η ερώτηση και η δήλωση της μητέρας που προβληματίζουν

Πάτρα - Θάνατος τριών παιδιών: Τα κοινά ευρήματα - Η ερώτηση και η δήλωση  της μητέρας που προβληματίζουν

Το μυστήριο με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας φαίνεται ότι πλησιάζει στο τέλος.

Το ανθρωποκτονιών εξετάζει την υπόθεση,  οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα εμφανίζονται πανέτοιμοι να καταθέσουν όποτε κληθούν και οι γιατροί αξιολογούν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Πολλοί εκτιμούν ότι η αυλαία στην υπόθεση θα πέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και άλλοι βλέπουν ότι θα τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που για την ώρα υπάρχουν και περιμένουν απαντήσεις φαίνεται πως είναι τρία.

Περισσότερο φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον περασμένο Γενάρη.

Όταν τα πάρουν οι Αρχές στα χέρια τους θα τα αξιολογήσουν και θα προσπαθήσουν να τα συνδυάσουν με τις καταθέσεις τα στοιχεία που διαθέτουν.

Οι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες κοινές συναντήσεις τους με τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί και επαναλαμβάνουν πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 30χρονος πατέρας τονίζει πως δεν έχει περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό του να έκανε κακό στα παιδιά η 33χρονη, πρώην πλέον σύντροφός του.

Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος των γονέων, εμφανίζεται πεπεισμένος πως οι πελάτες του δεν έχουν εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών, κάτι άλλωστε που τονίζουν και οι ίδιοι από την πρώτη στιγμή.

Η 33χρονη τηρεί σιγή ιχθύος το τελευταίο διήμερο και αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Ο Απόστολος Λύτρας άλλωστε την έχει συμβουλέψει να μιλάει λιγότερο αφού φέρεται να της έχει πει το κάθε τι αυτό το διάστημα, μπορεί να παρερμηνευτεί.

Τις δικές τους απόψεις για τους γονείς καταθέτουν τις τελευταίες μέρες και ορισμένοι από εκείνους που έτυχε να τους γνωρίσουν στο παρελθόν.

Η μητέρα των τριών παιδιών ρωτούσε αν έχουν κάμερες τα δωμάτια νοσηλείας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει νοσηλεύτρια της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου, η οποία θα αποκαλύψει ότι ρωτήθηκε από τη μητέρα των τριών παιδιών αν τα δωμάτια νοσηλείας έχουν κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα των παιδιών, αφού έφτασε με τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, ρώτησε αν το δωμάτιο που θα νοσηλευόταν η κόρη της είχε κάμερα ασφαλείας χωρίς προφανή λόγο.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν και τον θάνατο της Μαλένας.

Αναλύοντας τα δεδομένα εκείνης της περιόδου αλλά και από τις συνεντεύξεις των γονέων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, συγκεκριμένα τη δήλωση της μητέρας ότι η μικρή είχε ζητήσει να φύγει ο πατέρας της από το νοσοκομείο έχοντας ίσως την αίσθηση του επικείμενου θανάτου της, οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός πως ένα τρίχρονο παιδί δεν μπορεί να έχει τέτοια αίσθηση.

Η δήλωση αυτή της μητέρας έχει μπει στο μικροσκόπιο, με τις Αρχές να εξετάζουν όλο το διαθέσιμο υλικό.

Πρόκειται για τραγωδία
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, μίλησε για μία τραγωδία.

«Όποια και αν είναι η απάντηση, πρόκειται για μια τραγωδία. Οι πιο δύσκολες καταστάσεις είναι όταν έχω να δω γονείς που έχουν βιώσει απώλεια βρέφους».

Όπως επισήμανε η κ. Κανδαράκη: «το φυσιολογικό δεν εντάσσεται μέσα στο στατιστικό», θέλοντας να πει ότι η διαφορετική αντίδραση, από τη συνηθισμένη, σε ένα γεγονός, δε θα έπρεπε να θεωρείται ύποπτη.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα από μια μητέρα και έναν πατέρα που κάτω από μια κάμερα καλούνται να αμυνθούν για αυτά που βιώνουν».

Οι τελευταίες στιγμές της μητέρας με τα παιδιά της 

Η μητέρα ήταν εκείνη που βρισκόταν κοντά στα τρία παιδάκια στις τελευταίες στιγμές τους 

Η εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου, παρουσίασε όσα έχει δηλώσει η ίδια η 33χρονη μητέρα για τις τελευταίες στιγμές.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε ήταν η 3χρονη Μαλένα. Σύμφωνα με τις περιγραφές της μητέρας της, που ήταν μαζί της στο θάλαμο του νοσοκομείου, όταν έτρεξε να φωνάξει τους γιατρούς, άφησε το πανάκι του παιδιού στα πόδια του. Ωστόσο, όταν επέστρεψε με τους γιατρούς, η ίδια ανέφερε ότι η Μαλένα κρατούσε στα χέρια της το πανάκι της. 

 Το δεύτερο παιδί που έφυγε από τη ζωή ήταν η Ίριδα. Βρέθηκε νεκρή στην κούνια της σε ηλικία μόλις έξι μηνών από την θεία της και αδερφή της μητέρας. Ωστόσο, καμία από τις δύο γυναίκες δεν πρόσεξε ότι το πανάκι του παιδιού είχε αίμα…

Η 9χρονη Τζωρτζίνα, ήταν το τελευταίο παιδί της οικογένειας που πέθανε. Η μητέρα υποστήριξε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με μία φίλη της όταν διαπίστωσε ότι το μηχάνημα είχε χαλάσει…

Τα κοινά ευρήματα παραπέμπουν σε ασφυξία
Την ίδια ώρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που είναι κοινά τόσο στη Μαλένα όσο και στην Ιριδα και τα οποία διερευνώνται. Αυτά είναι η κυάνωση χείλη και στα νύχια των χεριών, το πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση, έκζεμα στο πρόσωπο και πανάκια στον ύπνο. Κάποια από αυτά τα στοιχεία παραπέμπουν σε ασφυξία.

Στη Μαλένα υπάρχει και εκφύλιση των υπατικών κυττάρων το οποίο επίσης μπορεί να προκληθεί από παρατεταμένη ασφυξία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Άννα Ράζου περιμένουν παράλληλα και τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας προκειμένου να δουν τι μπορεί να συνδέει τους τρεις θανάτους των παιδιών.

Γίνεται αξιολόγηση όλων των στοιχείων από την αρχή και θέλει προσεκτική μελέτη να δουν αν τα κοινά στοιχεία είναι και για τα τρία παιδιά.

Τα τρία πιθανά σενάρια 

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων ανέφερε τα πιθανά σενάρια για τον θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

 Απαντώντας σχετικά με την προ ολίγων ημερών για την ασφυξία, είπε στο MEGA ότι «οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Ο κ. Λέων υποστήριξε ότι «αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά» και πρόσθεσε ότι «έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. […] Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν».

 Σχετικά με τα πιθανά σενάρια για τους θανάτους των παιδιών, ο κ. Λέων τόνισε και είπε τα εξής:
«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο (θυμίζω ότι το παιδί είχε νοσηλευτεί), το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση (οι μέχρι στιγμής τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές) και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου».

Ο κ. Λέων υποστήριξε ακόμη ότι «υπάρχουν τέσσερις πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δώσουν την επιστημονική εξήγησή τους».

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις» σημείωσε ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα