Κακοκαιρία Φίλιππος:Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Κακοκαιρία Φίλιππος:Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών από την κακοκαιρία Φίλιππος

Ειδικότερα σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται στους εξής δρόμους:

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/03/2022) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία «Φίλιππος», με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αύριο θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 06.00 ώρα της 12/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 06.00 ώρα της 12/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

    Οχήματα οδικής βοήθειας
    Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
    Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες».

Δείτε αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω καιρικών φαινομένων καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας εδώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα