Πάτρα: Αντιφάσεις μεταξύ καταθέσεων μητέρας και επίσημων ιατρικών εγγράφων

Πάτρα:  Αντιφάσεις μεταξύ καταθέσεων μητέρας και επίσημων ιατρικών εγγράφων

Οι έρευνες γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα είναι σε εξέλιξη με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος ώστε να δοθούν απαντήσεις.

Η τοπική εφημερίδα “Πελοπόννησος” αναφέρει πως υπάρχουν ορισμένες διαφορές ανάμεσα στα όσα έχει υποστηρίξει η μητέρα με όσα έχουν καταγραφεί στα ιατρικά έγγραφα.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το pelop.gr, στην περίπτωση της Μαλένας, η μητέρα είχε καταθέσει ότι η 3,5 ετών κόρη της κατέληξε στις 16.40 το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 ενώ εκείνη κοιμόταν δίπλα της: «Της μίλησα, της φώναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των ιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα… Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη… Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο…», αναφέρει στην επίσημη κατάθεσή της.

Ωστόσο στα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε και κατέληξε ότι δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια των ειδικών επιστημόνων του νοσοκομείου, παρατίθεται μια άλλη αλήθεια. Οι πληροφορίες μέσα από το «Παίδων» αναφέρουν πως ενώ η μητέρα μιλά για ώρα θανάτου 16.40, το ιατρικό προσωπικό υποστηρίζει πως ενημερώθηκε από τη μητέρα στις 17.15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα. «Έλαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘’μπλε’’ και ότι ‘’χτυπάει’’ η αντλία. Έγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση. Χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό…». Μάλιστα έγινε αμέσως ΚΑΡΠΑ και εκλήθη η ΜΕΘ για υποστήριξη.

 Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα μεγάλο ερωτηματικό ανακύπτει και για την ακριβή ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της. Σε αρχικές δηλώσεις της η θεία του κοριτσιού, Δήμητρα, η οποία και φέρεται να την εντόπισε, ανέφερε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί η κλήση στο ΕΚΑΒ φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στις 11.37. Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως ίσως να έκανε λάθος.

Στην Τζωρτζίνα τα πρώτα προβλήματα υγείας της εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με σπασμούς. Τότε, όπως αναφέρουν ιατροί, υπήρξαν πλήρεις εξετάσεις στην εννιάχρονη χωρίς να καταδείξουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Όμως αιφνιδιαστικά και ενώ πάλι το κορίτσι ήταν στον θάλαμό του, χωρίς παρουσία ιατρών και νοσηλευτών, φέρεται να έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο.

Το κορίτσι συνήλθε αλλά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η μητέρα της ανέβαζε στο facebook ένα βίντεο με την Τζωρτζίνα να χορεύει και να γελάει. Τίποτα δεν έδειχνε ότι αυτό το κορίτσι είχε πρόβλημα.

Παράλληλη έρευνα τριών ιατροδικαστών

Στο μεταξύ, εκτός από την έρευνα που γίνεται από το «Ανθρωποκτονιών» της Αθήνας, τρεις ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Αθήνας ξεκίνησαν χθες έρευνα για τον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας το 2019.

Πρόκειται για τους Νίκο Καρακούκη, Νίκο Καλογρηά και Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε νεκροτομήσει το ένα από τα κοριτσάκια. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα αμιγώς ιατρικά στοιχεία θανάτου του παιδιού.

Οι τρεις ιατροδικαστές θα εξετάσουν από την αρχή όλα τα δεδομένα. Νεκροτομικά ευρήματα, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, εκθέσεις και πορίσματα του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι στην Αθήνα, θα μπουν στο μικροσκόπιο.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι τρεις ιατροδικαστές θα ερευνήσουν ειδικά τις συνθήκες και αιτίες θανάτου του πρώτου από τα τρία παιδιά. Ο θάνατος ενός παιδιού σε μια οικογένεια που τότε είχε δύο παιδιά και αργότερα ήρθε και ένα τρίτο, δεν κίνησε απολύτως καμία υποψία για τον αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο. Θεωρήθηκε ένα τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος την οικογένεια. Οταν όμως ακολούθησαν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, η οπτική άλλαξε δραματικά.

Το «Ανθρωποκτονιών» ξεκινά με την Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα στο «Ανθρωποκτονιών» οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πριν από έναν μήνα, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια κι αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Προσπαθούν δηλαδή να ανασυνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα πήρε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα