Κατερινόπουλος για θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα: Εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι

Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ ‘μπήκε’ ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών ... είπε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Παραμένουν τα ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα μετά και τη συνέντευξη που παραχώρησαν οι γονείς των κοριτσιών πριν μερικές ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, με τους επιστήμονες να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη και αποτελεί το θέμα των ημερών.

Στην υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, αναφέρθηκε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και ερωτηθείς εάν εκτιμά πως οι απαντήσεις θα υπάρξουν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας ή από τις αντιπαραθέσεις, απάντησε: “Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου”.

“Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, για τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια. Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες…”, είπε στη συνέχεια ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Αναφερόμενος και στην προσωπική του οδυνηρή εμπειρία, καθώς έχει χάσει τον γιο του, τόνισε: “Έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου. Και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή και μίλησαν δείχνει ότι τους ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια και ειλικρινά τους το εύχομαι να έχουν σύντομα αποτελέσματα θετικά”. Συμπλήρωσε: “Η δύναμη που έχουν αυτά τα νέα παιδιά. Μόνο και μόνο που ήρθαν στην εκπομπή σου, θέλει φοβερή δύναμη. Εγώ δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο, ούτε τον αδελφό μου δεν ήθελα να βλέπω, δεν θα έβγαινα στα κανάλια. Τους το χρεώνω ως δύναμη ψυχής”.

“Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα”, συνέχισε.

Προηγουμένως, ο Θανάσης Κατερινόπουλος έθεσε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση. Το πρώτο ερώτημα που έκανε, είναι πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι δηλαδή, καθώς εάν πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα, θα περίμενε κανείς ότι πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δυο.

Παράλληλα, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε πως ο θάνατος και των τριών παιδιών συνέβη Σαββατοκύριακο, κάτι που -όπως είπε- επιστημονικά δεν εξηγείται και προκαλεί όπως είναι φυσικό, ερωτήματα.

 Παράλληλα, αναφέρθηκε στον προγεννητικό έλεγχο που κάνουν τα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά. “Εάν υπήρχε γονιδιακό ή κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν θα βρίσκονταν;”, σχολίασε.
 
“Χωρίς να θέλω να δώσω ιδέες σε κανέναν Ο υδράργυρος σε συγκεκριμένο μέλος του σώματος, κατά την νεκροτομή, ανιχνεύεται; Είναι θανατηφόρος”, ρώτησε στη συνέχεια και διευκρίνισε συγκεκριμένα, “στο αυτί”.
 
“Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία ‘άνοιξε’ στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ ‘μπήκε’ ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος, ενώ αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως “αν ήταν στο νοσοκομείο δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε… Μπορεί να υπήρξαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες όλοι, ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και η κακία και όλα”.

Όπως υπογράμμισε, δεν έχει σκοπό να ενοχοποιήσει κανέναν, ωστόσο τόνισε πως “επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύει να είναι συμπτώσεις”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα