Πάτρα: Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη - Γιατί οι γιατροί είχαν ζητήσει να τη τραβήξουν βίντεο; Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη - Γιατί οι γιατροί είχαν ζητήσει να τη τραβήξουν βίντεο; Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική

Συνεχίζει να συγκλονίζει και να προκαλεί ερωτηματικά το θάνατος των τριών κοριτσιών μέσα σε 2,5 χρόνια από ανακοπή καρδιάς

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων που πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα να κάνουν την αρχή. Αμέσως μετά αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις οι γιατροί του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας.

«Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη»

Παράλληλα, άτομο από το περιβάλλον της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών, της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας, ανέφερε στο T-live, ότι «η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη.

Είχε κάποιο επεισόδιο σπασμού πέρσι τον Απρίλιο στον ύπνο της και οι γονείς την πήγαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Πιο πολύ από τον φόβο τους, επειδή η αδερφή της, η Ίριδα είχε φύγει από τη ζωή μπροστά στα μάτια της. Οι γιατροί αρχικώς είχαν πει ότι είναι ψυχολογικό. Όταν της έβγαζαν εισιτήριο, έκανε εμετό. Μας είπαν ότι αρχίζει γαστρεντερίτιδα και την κράτησαν για νοσηλεία.

Της έβαλαν ορό και μετά άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της. Μας είπαν ότι έχει βρογχοπνευμονία. Είχε οξυγόνο 60 με μάσκα και έπαθε ανακοπή, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αφού έπαθε ανακοπή και άργησε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος της, έπαθε την εγκεφαλική παράλυση και έμεινε τετραπληγική. Είχε 97% αναπηρία».

Αργότερα, οι έμπειροι γιατροί στο Ωνάσειο τοποθέτησαν απινιδωτή στην 9χρονη Τζωρτζίνα. «Όταν τοποθέτησε ο γιατρός τον απινιδωτή είπε “τη διασφαλίζω καρδιολογικά, αλλά αν παρουσιάσει πάλι πτώση όπως έπαθε την πρώτη ανακοπή, το παιδί θα χαθεί”. Όπως και έγινε» συνέχισε η πηγή από το περιβάλλον της μητέρας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, η Μαλένα έφερε εκδορές στη μύτη, ενώ η 6 μηνών Ίριδα είχε εξανθήματα στα χείλη. 

Δεν έχουν ξεκινήσει καταθέσεις στο Εγκληματολογικό

Όπως μεταδίδει το pelop.gr, το «Εγκληματολογικό» της Ασφάλειας Αθηνών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη διενέργεια καταθέσεων από γιατρούς. Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» θα κληθούν πρώτοι, καθώς η κατάθεσή τους αναμένεται να φωτίσει πολλές πτυχές της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης. Αλλωστε εκεί κατέληξε η Τζωρτζίνα.

Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης όσο και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, δήλωσαν πως είναι στη διάθεση των Αρχών, αν τους χρειαστούν, ώστε να καταθέσουν. Και οι δύο μάλιστα είπαν πως δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια υπόθεση να ακούγονται φωνές ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

«Εμείς σώσαμε την Τζωρτζίνα την πρώτη φορά. Τον Απρίλιο. Το θυμάστε αυτό. Την σώσαμε και περιμένουμε θεσμικά να κληθούμε για πιθανή κατάσταση. Κάποιοι γιατροί έκλαψαν όταν σώθηκε αυτό το κορίτσι. Σώσαμε τότε μία ζωή» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

Περιμένουν τις τοξικολογικές μέχρι αρχές Μαρτίου

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος»  τα αποτελέσματα  των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο της, αναμένονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.

Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

Γιατί οι γιατροί είχαν ζητήσει να τραβήξουν βίντεο τη Τζωρτζίνα;

Όπως είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, πολλά από τα επεισόδια που παρουσίασαν τα κορίτσια έχουν γίνει τα σαββατοκύριακα και αυτή η πληροφορία έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Συγκεκριμένα, οι θάνατοι των κοριτσιών σημειώθηκαν Σάββατο και Κυριακή. Η Μαλένα, το πρώτο παιδί που πέθανε, «έσβησε» το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019. Η Ίριδα, το 6 μηνών βρέφος, πέθανε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, ενώ η Τζωρτζίνα πέθανε ημέρα Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο που έχει τραβηχτεί στους θαλάμους του νοσοκομείου που είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα.

Οι γιατροί είχαν παρατηρήσει πως η 9χρονη Τζωρτίνα μόλις γυρνούσε από τη ΜΕΘ σε απλή κλίνη παρουσίαζε κάποια επεισόδια

 Γι’ αυτό τον λόγο οι γιατροί ζήτησαν από τους συγγενείς της να τραβήξουν βίντεο όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό, ώστε να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και να έχουν εικόνα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που έχουν στη διάθεσή τους αυτά τα βίντεο, δεν δείχνουν να συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο ή κάποιο καθοριστικό επεισόδιο για την υγεία της Τζωρτζίνας.

Ταυτόχρονα, δεν προκύπτει ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων στους γονείς των τριών κοριτσιών που θα μπορούσαν να κληρονομήσουν τα παιδιά.

 Όταν η μητέρα έγραφε  για τα προβλήματα υγείας των παιδιών της

Από το 2015 μέχρι το 2021, η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τα 3 αδικοχαμένα αγγελούδια, γράφει για τα προβλήματα υγείας των παιδιών της και ψάχνει όπως θα δούμε άλλες μητέρες για να ζητήσει συμβουλές. Με ορισμένες να απορούν, αφού όπως της γράφουν για τέτοια θέματα, υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο οι γιατροί.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της μητέρας στη Πάτρα, και τα τρία παιδιά της αντιμετώπισαν μια σειρά από ασθένειες και προβλήματα υγείας, με την ίδια να τα κάνει γνωστά και να ρωτάει άτομα που πιθανότατα δεν γνώριζε προσωπικά.

Η αρχή γίνεται το 2016 όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις 2,5 ετών.

«Καλησπέρα σας, την Πέμπτη η μεγάλη μου κόρη 2,5 ετών θα κάνει μια επέμβαση λίγο κάτω από το φρύδι, να αφαιρέσει μια κύστη όφρεος. Θα κάνει 3 ραμματάκια αλλά είναι πολύ ζωηρή. Έχει κανείς, κάποιας μανούλας το παιδάκι κάτι παρόμοιο; Φοβάμαι πως θα πειράζει τα ράμματα μετά», έγραψε σε μία ανάρτησή της η μητέρα των κοριτσιών.

Στο ίδιο γκρουπ η μητέρα ζητάει συμβουλές και για τον εαυτό της, με ορισμένες από τις γυναίκες που βλέπουν τα μηνύματα, να της απαντούν απορημένες…
«Καλημέρα σας και καλό μήνα! Θα ήθελα τις γνώμες και τις εμπειρίες σας. Είμαι στη 13 εβδομάδα κύησης στο δεύτερο παιδάκι. Η κόρη μου είναι 1,5. Είχα πόνους χαμηλά και χθες ο γιατρός μου είπε… Είχε κάποια παρόμοια εμπειρία; Χρειάζεται ακινησία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων».

«Ο γιατρός δεν σε συμβούλεψε;», της απάντησαν στην ανάρτηση κι εκείνη έγραψε:

«Εννοείται, απλά ήθελα να ακούσω και άλλες περιπτώσεις ή εμπειρίες. Είναι τόσο σοβαρό όσο μου είπε; Απλά εμπειρίες ήθελα να ακούσω».

Τον Ιούνιο του 2016, στα 27 της χρόνια είναι μητέρα δύο παιδιών. Της Τζωρτζίνας που έχει κλείσει τα τρία και της Μαλένας που έχει γεννηθεί πριν από λίγους μήνες.

«Καλημέρα σας, έχει κάποιας μανούλας το παιδάκι ατοπική δερματίτιδα να ρωτήσω κάποια πράγματα; Εμένα είναι 10 μηνών και όλο το χειμώνα ήταν σε ύφεση και τώρα σε έξαρση. Ενώ είμαι διαρκώς με τις ενυδατικές της».

«Εμείς την αντιμετωπίσαμε με άμυλο πατάτας. Το παίρνεις από το φαρμακείο. Κάνεις μπάνιο με αυτό δηλαδή γεμίζεις μια λεκάνη νερό και βάζεις μια χούφτα από αυτό, το διαλύεις και βάζεις το μωρό μέσα για 15 λεπτά. Ξεπλένεις απλώς και το σκουπίζεις. Το κάναμε», ήταν μία από τις απαντήσεις.

Άλλη απάντηση ήταν η εξής: «Να φοράτε μακριά μπιτζαμούλα αφού έχει στα πόδια για να μην έρχεται σε επαφή απευθείας με τη σκόνη. Όσο και αν σφουγγαρίσεις η σκόνη είναι παντού. Μακριά βαμβακερή λεπτή μπιτζαμούλα και φαρδιά να μην ακουμπάει».

Τα μηνύματα της μητέρας είναι αλλεπάλληλα. Κάποιες φορές για τα παιδιά και άλλες για τον εαυτό της…

«Μανούλες, με κόλλησε η μεγάλη μου η κόρη γαστρεντερίτιδα. Είμαι πολύ χάλια, ενώ το θηριάκι μου την πέρασε ελαφρά. Όσες δεν έχετε βοήθεια από κάπου τι κάνετε όταν αρρωστήσετε και δεν μπορείτε καθόλου; Μου έρχεται να καταρρεύσω».

Είναι η περίοδος που η ίδια δίνει συνέντευξη σε τοπικό σταθμό και μιλάει μεταξύ άλλων και για την αγάπη της Τζωρτζίνας στο ποδόσφαιρο.

Στο σπίτι, πίσω από τις κάμερες τα προβλήματα υγείας των παιδιών συνεχίζονται. Όπως και οι διάλογοι της μητέρας στο επίμαχο φόρουμ…

«Αχ αυτή η κορτιζόνη αλλά και το αερολίν από τη μάσκα εμένα, με είχε βγάλει εκτός λειτουργίας. Υπομονή, θα γίνει καλά το μωράκι σου και θα στρώσει πάλι ο ύπνος. Και στο λέω εγώ που τον έχω από δύο μηνών με βρογχιολίτιδα. Τώρα 6 μηνών και όταν αρρωσταίνει πάλι χαλάει ο βραδινός του ύπνος», της απάντησαν σε ανάρτηση.

«Δεν ήξερα ότι η κορτιζόνη προκαλεί υπερένταση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», έγραψε η μητέρα των κοριτσιών.

Σε κάποια μηνύματα η μητέρα δείχνει να θέλει να διασταυρώσει τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί και σε άλλα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από αυτά που της είπαν…

«Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου, για μια αγκαλιά έστω και πονάω. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς, ο καθένας τη δική του διάγνωση».

«Καλημέρα σας, πριν 11 μέρες επισκέφθηκα την παιδίατρο, με τη μικρή μου κόρη, 17 μηνών και μας είπε ότι έχει μέση εκρηκτική ωτίτιδα και στα δύο αυτάκια της. Της έδωσε αντιβίωση, αλλά η μικρή από τότε και λίγο νωρίτερα δεν μου κοιμάται τα βράδια. Πετάγεται σχεδόν κάθε 20λεπτο και κλαίει. Η παιδίατρος μου είπε ότι ίσως είναι από τα αυτάκια της. Όμως γιατί δεν πετάγεται και τα πρωινά και το κάνει μόνο τη νύχτα; Στο μεσημεριανό ύπνο, πετάγεται μόνο 1-2 φορές. Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία;».

Άλλοι την ρώτησαν εάν έχει σε κλίση το κρεβάτι του κοριτσιού, άλλοι της πρότειναν να βάλει κάτω από το στρώμα τα μαξιλάρια.

Εκτός όμως από τις συνηθισμένες παιδικές ασθένειες γίνεται κάποιες φορές κουβέντα και για πιο σοβαρές…

«Απ’ ότι ξέρω οι χημειοθεραπείες δεν είναι σε όλους ίδιες. Εξαρτάται την περίπτωση. Υπήρχαν κάποιες παρενέργειες όπως με τα μαλλιά και ένιωθε περίεργα με την ορμονοθεραπεία. Αλλά σου είπα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή», της απαντούν.

Κατά διαστήματα το συγκεκριμένο γκρουπ δείχνει να έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς της. Η μητέρα αισθάνεται άνετα και ζητάει πληροφορίες ακόμα και για ταινίες. Οι αγαπημένες εκείνο το διάστημα ήταν το κάταγμα, και το θαύμα στο κελί 7…

«Καλημέρα σας, η μικρή μου 5,5 μηνών έκανε το τελευταίο γεύμα της ημέρας στις 23.00 το βράδυ και ξυπνούσε γύρω στις 9 με 10 το πρωί. Πριν καμία εβδομάδα αρρώστησε με βρογχιολίτιδα. Αρχίσαμε μάσκα, αντιβίωση και κορτιζόνη. Από τότε δεν κοιμάται τη νύχτα. Ξυπνάει κάθε 3 ώρες για γάλα σαν νεογέννητο. Και η παιδίατρος μου είπε ότι πρώτα θα τελειώσει την αγωγή της και μετά θα μπει στο ρυζάλευρο. Έχει συμβεί σε κάποια άλλη μανούλα;».

«Καλημέρα, άλμα ανάπτυξης, ίσως έχασε και τη σειρά της. Μπορεί και από την κορτιζόνη να έχει υπερένταση. Ας τελειώσετε την αγωγή, να περάσουν και κάποιες μέρες, να φύγει η επίδραση και βλέπεις. Περαστικά σας…», της απαντούν.

Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια ήρθαν τα ακόμα πιο δύσκολα. Η πιο μαύρη περίοδος στη ζωή της μητέρας, που είδε και τα τρία παιδιά που έφερε στον κόσμο να πεθαίνουν.

Η οικογένεια δέχεται  

Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειας, η μητέρα των παιδιών, φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί από κάποιους και να δέχεται το τελευταίο διάστημα απειλές. Όπως είπε, μια γυναίκα που δεν την γνωρίζει προσωπικά έφτασε στο σημείο να απευθύνει κάλεσμα με στόχο να μαζευτεί κόσμος έξω από το σπίτι της 33χρονης για να την λιντσάρει.

«Μια κυρία καλεί κόσμο να πάει έξω από το σπίτι της οικογένειας, να βρει τη μητέρα και να την λιντσάρει», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Κόττας.

Η μητέρα που παραμένει στην Πάτρα, περιμένει να μάθει πρώτη τις απαντήσεις για τους θανάτους των παιδιών της και από την πρώτη στιγμή τονίζει πως δεν φοβάται το παραμικρό. Μαζί με τον σύζυγό της, παρακολουθεί καθημερινά όλες τις εξελίξεις. Στην τελευταία κοινή τους ανακοίνωση, είχαν αναφερθεί και στη μεταφορά του φακέλου της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

«Επισημαίνουμε ότι το γεγονός πως η έρευνα διενεργείται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία της Αστυνομίας, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως εξετάζονται ανθρωποκτονίες. Αν στην πορεία προκύψουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν λάθη ή παραλείψεις από οποιονδήποτε, εμείς από την πλευρά μας ασφαλώς και θα υποστηρίξουμε την όποια κατηγορία αποδοθεί», γράφει η κοινή ανακοίνωση των γονιών.

Μετά τις αιχμές που άφησε χθες δικαστικός λειτουργός στην Πάτρα για ύποπτες διαρροές, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για να ζητήσει από όλους να δείξουν υπευθυνότητα και να κάνουν υπομονή.

«Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες», ανακοίνωσε η αστυνομία.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα