Κυψέλη: Σοκάρει η κατάθεση της αδελφής του μικρού Ανδρέα για τα μαρτύρια που περνούσε

Τα όσα μαρτύρια τραβούσε ο 7χρονος Ανδρέας από τον 33χρονο σύντροφο της μητέρα τους, αποκάλυψε η αδελφή του

Το ανήλικο κορίτσι αποκάλυψε πως ο 33χρονος έσπαγε τα δάχτυλα του αγοριού με σιδερένια εργαλεία και πως το άφηνε για ώρες χωρίς φαγητο και νερό μέχρι να καταρρευσει.
Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση της 14χρονης σήμερα Ιωάννας, αδελφής του Αντρέα που δολοφονήθηκε στα 7 του χρόνια από το ζευγάρι της φρίκης.

«Ο 33χρονος κατηγορούμενος χτυπούσε τον Ανδρέα, τον ανάγκαζε να κάθεται όρθιος στις γωνιές του σπιτιού, του απαγόρευε τη σίτιση και στις περιπτώσεις που λόγω πείνας έπαιρνε φαγητό από την κουζίνα τον ξαναχτυπούσε. Ο 33χρονος με τη χρήση σιδερένιου εργαλείου “έσπαγε» τα δάχτυλα του αδελφού μου»,δήλωσε η 14χρονη Ιωάννα.

Το ζευγάρι βασάνιζε και την αδελφή του Ανδρέα, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας.

«Ο σύντροφος της μάνας μου με έβαζε να κάθομαι πολλές ώρες όρθια αλλά και γονατιστή ως τιμωρία»,συμπλήρωσε η Ιωάννα.

4 χρόνια μετά έμαθε για τον Ανδρέα
Το 2018 και ενώ ο αδελφός της ειχε δολοφονηθει η Ιωάννα βρήκε καταφύγιο στην κιβωτό του κόσμου.

«Πρέπει να προστατέψουμε την ανήλικη, τον ψυχισμό της και την ανάδοχη οικογένεια στην οποία βρίσκεται και έχει βρει καταφύγιο και ασφάλεια. Έχουμε να κάνουμε με μια έφηβη που βιώνει τρομερά δύσκολες στιγμές από τη στιγμή που πληροφορήθηκε αυτό το τραγικό γεγονός»,υποστηρίζει η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας «Κιβωτός του Κόσμου».

Μαζί με τον Ανδρέα, η αδελφή του. Μάρτυρας των όσων περνούσε ο αδελφός της, μόλις έναν χρόνο μεγαλύτερή του. Κι η ίδια θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του 33χρονου Πολωνού και της αδιαφορίας της ίδιας της της μητέρας. Απόλυτα τρομοκρατημένη από τα όσα έβλεπε να γίνονται, ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε και μεγάλωσε γνωρίζοντας μόνο τη φρίκη.

Μάρτυρας στους βασανισμούς του Ανδρέα
Η μικρούλα ήταν 8 ετών όταν ο 33χρονος δολοφόνησε τον αδελφό της. Την ημέρα αυτή όμως, τη θυμάται με λεπτομέρειες, μιας και ξαφνικά, από τη μια στιγμή στην άλλη, κάθε τι που θύμιζε τον αδελφό της, είχε εξαφανιστεί.

«Είχα πάει στο σπίτι ενός συμμαθητή μου για να παίξω. Η μητέρα μου επικοινώνησε με τη μητέρα του φίλου μου και της ζήτησε να με φιλοξενήσουν για εκείνο το βράδυ. Το επόμενο πρωί επέστρεψα στο σπίτι μου και μου είπε η μητέρα μου, ότι είχε έρθει ο πατέρας μου από την Πολωνία και πήρε τον Ανδρέα. Απόρησα και παρατήρησα ότι έλειπαν τα ρούχα του αδελφού μου, όπως και το κρεβάτι του. Όταν ρώτησα τη μητέρα μου, μου είπε ότι εφόσον έφυγε ο αδελφός μου, δεν τους ήταν χρήσιμα και το πέταξαν», δήλωσε η αδελφή του 7χρονου.

Το παιδί αυτό, ήταν αδύνατο να σβήσει από τη μνήμη του, τον τρόμο στα μάτια του αδελφού της, όταν ο 33χρονος του έσπαγε τα δάχτυλα με μια τανάλια για να τον τιμωρήσει.

«Θυμάμαι μία ημέρα που ο Μάριος πήρε ένα σιδερένιο εργαλείο, μια τανάλια από αυτές που είχε για τη δουλειά και έσφιγγε τα δάχτυλα του Ανδρέα ώσπου να του τα σπάσει».

Ένα χρόνο μετά, μόνη της πια στο σπίτι, συνέχιζε να ζει τον εφιάλτη… Ώσπου η δασκάλα της στο σχολείο, σήκωσε τα μανίκια του παιδιού και είδε τα σημάδια της κακοποίησης στα χέρια του. Το κοριτσάκι μίλησε με κοινωνικούς λειτουργούς και τότε, για πρώτη φορά, αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν…

«Δέχομαι πολλές τιμωρίες. Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς, όσο ήταν μαζί μας, χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά».

Το παιδί απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και εδώ και 4 χρόνια μεγαλώνει με ανάδοχους γονείς που το αγαπούν και το φροντίζουν. Δεν έπαψε όμως, ποτέ να αναρωτιέται για τον αδελφό της, τι έγινε, που βρίσκεται, τι του έχει συμβεί. Επέμενε τόσο, που η νέα της οικογένεια, φρόντισε να μεταφέρει τους προβληματισμούς του παιδιού στην αστυνομία.

Τα όσα περιέγραψε η μικρούλα, παρουσία παιδοψυχολόγου στους άνδρες του ανθρωποκτονιών, είναι ανατριχιαστικά.

«Οι τιμωρίες ήταν πολύ συχνές. Ποτέ δεν τον σταματούσε η μητέρα μου. Τις περισσότερες φορές μας άφηναν νηστικούς με τον αδελφό μου. Κάποιες φορές που είχαμε σημάδια στο σώμα και στο πρόσωπο από τις τιμωρίες, δεν πηγαίναμε σχολείο για να μην μας δουν», είπε το κορίτσι.

Η αδελφή του Ανδρέα σήμερα είναι 12 ετών. Ένα κορίτσι που της έκλεψαν τη παιδική της ανεμελιά, το αίσθημα της ασφάλειας, την αγνότητα της ψυχής της. Στοίχημα τώρα, είναι να τα καταφέρει. Με ανθρώπους δίπλα της που θα την αγαπούν και θα τη βοηθήσουν να επουλώσει τις πληγές μιας ζωής κακοποιητικής, που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να βιώνει.

Οι αντιδράσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά Μιχαηλίδου για τα σχόλια για τον 7χρονο Αντρέα
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε πως καθήκον της Εισαγγελίας και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου ήταν να αναζητήσουν τι συμβαίνει με τον 7χρονο.

«Καθήκον και της εισαγγελίας και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου ήταν να αναζητήσουν τι γινόταν και με το άλλο παιδί. Το τι έγινε, το κατά πόσο η δικαιολογία των γονιών ότι το παιδί βρισκόταν στην Πολωνία είναι κάτι που έψαξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και δεν κατάφεραν να βρουν οποιοδήποτε τεκμήριο ότι πράγματι ήταν έτσι, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω», σχολίασε

Οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου προκάλεσαν την αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία αναφέρει σε σκληρό ύφος ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων έπραξε το καθήκον της στο έπακρο.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το 2018 η Εισαγγελία Ανηλίκων κινήθηκε πάρα πολύ γρήγορα και αφαιρέθηκε η επιμέλεια του κοριτσιού από τη μητέρα και βρέθηκε η δομή που θα πήγαινε το κορίτσι. Σχετικά με τον Ανδρέα, δήλωσαν πως είχαν μάθει ότι ο πατέρας του τον είχε πάρει μαζί του στην Πολωνία.

Σκληρή ήταν η απάντηση της εισαγγελίας.

«Η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας – από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής – θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κ. Μιχαηλίδου απάντησε πως «καλόπιστα αναφέρω τις ευθύνες πώς να δουλεύουμε καλύτερα ετσι ώστε κανένα παιδι να μην χαθεί στο μέλλον».

 

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα