Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία του Άλκη

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία του Άλκη

Τη διεξαγωγή της ανάκρισης κατά απόλυτη προτεραιότητα διατάσσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κάνοντας χρήσης της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης αναφέρει:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία. Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».