Θεμιστοκλέους: Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα

Θα πάμε σε ένα καλοκαίρι πολύ κοντά στην κανονικότητα μας, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι ο κορoνοϊός θα ενταχθεί στη ζωή μας, όπως έχει ενταχθεί και η γρίπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι ο όρος ανοσία της αγέλης έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό.

Εξήγησε επίσης ότι όσο καλύτερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και επισήμανε ότι οι πανδημίες δεν τελειώνουν με τα φάρμακα, αλλά με τα εμβόλια.

Αναφορικά με τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, τόνισε ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει ημερομηνία λήξης.

 Σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι πρόκειται για το 8% των πολιτών αυτής της κατηγορίας και δήλωσε ότι δεν περιμένει να μειωθεί δραματικά αυτό το ποσοστό, ούτε με την έναρξη των εμβολιασμών με το Novavax.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γνωστοποίησε ότι στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς με το Novavax.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα